Na de serie van 3 gewonnen wedstrijden, wat de koppositie in de 3e periode opleverde wilde FC Binnenmaas hier graag een vervolg aan geven. Voor DCV was het juist van belang om de koppositie in de competitie te heroveren na het verlies de week ervoor tegen CWO. 

Het was FC Binnenmaas dat beter aan de wedstrijd begon. Het begon fanatiek en zette de opbouw van DCV direct onder druk. Het leverde in de eerste minuten al wat kansjes op maar in minuut zes was het ook echt raak. De sterk spelende Youri van Noort stak de diepgaande Michael Mathilda weg. Die was net een tel eerder bij de bal dan oud keeper van FC Binnenmaas Bart de Keizer. Met de hand tikte hij Michael aan en de goed leidende scheidsrechter Afalah wees resoluut naar de stip. Topscorer van FC Binnenmaas Daan Leggedoor wist hier wel raad mee en schoot hard raak, 1-0. FC Binnenmaas bleef de druk er goed ophouden en had de wedstrijd onder controle. Toch kwam er plots ook een kans voor DCV in minuut 18. Patrick Fortes Nascimento Gomes ging op rechts ervandoor en gaf strak voor. Aanvoerder Carlo de Reuver kwam een teen lengte tekort om de bal bij de tweede paal binnen te glijden. Maar zoals gezegd was FC Binnenmaas duidelijk de boven de liggende partij en kreeg goede kansen om de voorsprong te vergroten. Zo was er een kans voor Luc Rozendaal die bij de tweede paal in het zijnet schoot nadat Daan Leggedoor de bal voorlangs de goal had gekopt. Net na het halfuur was er de grootste kans voor FC Binnenmaas. Daan Leggedoor ging er op links vandoor en gaf de bal hard en laag voor op de inkomende Yannick vd Laan. Helaas voor de hardwerkende Yannick stuiterde de bal net op voordat hij hem raakte en ging de bal dus naast de goal. Net voor rust nog een kans voor de aanvallende ploeg van trainer Michel van Noort. Mayles Glen brak goed door de defensie van DCV en gaf de bal voor op Michael Mathilda. Zijn schot werd nog net aangeraakt door een verdediger van DCV waardoor de bal net langs de verkeerde kant van de paal verdween. Zo werd er dus met 1-0 voorsprong gerust. 

Helaas kon Daan Leggedoor door een blessure niet verder en werd hij vervangen door Lars Brinkman die sterk inviel. FC Binnenmaas ging op dezelfde voet verder en er kwamen weer vier goede kansen om de voorsprong te vergroten. Direct na rust moest een verdediger van DCV onder druk terugspelen op doelman de Keizer en deed dit met een boogbal. De Keizer kon niet anders dan de bal met de hand tegenhouden anders was hij de goal ingegaan. Scheidsrechter Afalah moest hierna volop in discussie met de beide aanvoerders wat hier nu de juiste straf en spelregel voor was. Hij nam de juiste beslissing met een indirecte vrije trap op 5 meter en geen kaart voor de doelman. Helaas schoot Luc Rozendaal deze vrije trap net naast het doel in plaats van erin. Daarna volgden nog meer goede aanvallen van FC Binnenmaas maar steeds hield doelman Bart de Keizer DCV in de race voor een beter resultaat. Zo wist hij 2 maal met voet redding te brengen op inzetten van Jannick v.d. Laan die goed bediend werd door eerst Lars Brinkman en daarna door Mayles Glen na de mooiste aanval van de wedstrijd. Een schitterende combinatie na een keer raken met zowel Stijn Remmers, Youri van Noort als Mayles Glen brachten zij Yannick alleen voor de Keizer. De bal ging via zijn voet net langs de verkeerde kant van de paal. Hierna kwam het kantelpunt in de wedstrijd. Trainer Wout Ooms bracht de boomlange Johan van Wageningen in de ploeg en met zijn lengte had de verdediging van FC Binnenmaas het moeilijk. In minuut 65 won van Wageningen het kopduel bij de tweede paal van Luc Rozendaal en kopte zo de bal terug voor de goal. De bal kwam bij aanvoerder de Reuver die eerst de paal raakte maar de rebound kwam precies weer voor zijn voeten en zo was doelman Thijs Botterhuis kansloos, 1-1. DCV rook bloed en gooide er een schepje bovenop. In minuut 75 ging een schot van Carlo de Reuver maar net voorlangs de goal van doelman Thijs Botterhuis. Die in minuut 77 bij het nemen van een achterbal met een harde schreeuw naar het gras ging. Waar iedereen dacht aan een ernstige blessure bleek het een krampaanval te zijn. Gelukkig wist onze verzorger Kees v.d. Pligt dit vakkundig te verhelpen en kon Thijs de wedstrijd uitspelen. Niet onbelangrijk want een paar minuten later moest hij vol gestrekt naar de hoek om een schot van Daan van Ingen uit de hoek te tikken. Ook FC Binnenmaas kreeg nog kansen op de overwinning maar een kopbal van Lars Brinkman ging over omdat hij net niet boven de bal uit kon komen en een schot van Youri van Noort werd gekraakt door een verdediger en ging hierdoor net naast. Zo bleef het na een boeiende en goede wedstrijd van FC Binnenmaas helaas 1-1 waar ook volgens de technische man bij DCV Ronald Klinkenberg DCV heel goed mee weg kwam. Door de winst van het sterk oprukkende Alexandria’66 bij SVS staan zij nu samen met FC Binnenmaas op kop in de derde periode. Waar Sparta met een gestaakte wedstrijd tegen Deltasport (tussenstand 1-1) bij winst nog over heen kan. Het blijft dus tot het eind spannend in de periode en competitie in de 2e klasse D. 

Aanstaande dinsdag is er een volledig programma waar FC Binnenmaas op bezoek gaat bij Rozenburg dat nog steeds strijd voor lijfsbehoud omdat de drie ploegen onderin nog steeds kort op elkaar staan. De aftrap dinsdag is om 20.00 uur en natuurlijk hopen de spelers en staf weer op de support van de aanhangers van FC Binnenmaas. 
 
Het 2e elftal dat nog steeds strijdt voor een periode en door het puntverlies van koploper Nieuwenhoorn zelfs nog kans maakt op het kampioenschap  speelde vandaag een uitwedstrijd bij SHO 3. Na een stroeve 1e helft en een ruststand van 0-2 werd er in de tweede helft gas gegeven en werd de derby met maar liefst 0-12 gewonnen. Zo zijn ze koploper Nieuwenhoorn tot op 3 punten genaderd. De laatste wedstrijd is thuis tegen Nieuwenhoorn. Maar eerst zullen andere wedstrijden tot een goed einde gebracht moeten worden. Te beginnen met twee derby’s. Eerst thuis tegen NSVV en een week later uit bij Strijen. Daarna volgt nog de lastige uitwedstrijd bij GHVV waar thuis onfortuinlijk werd tegen gelijk gespeeld. Dus ook voor het tweede nog zeker alles om voor te spelen. 
 
Ook het 3e elftal wat vandaag vrij was is nog in felle strijd met Poortugaal om het kampioenschap. Mannen ga ervoor!