Zaterdag 30 april stond de uitwedstrijd tegen SV Charlois op het programma. Een korte reis wat te zien was aan de vele supporters die waren meegekomen richting de Oldegaarde in Rotterdam. Waarvoor onze dank!

De thuiswedstrijd eindigde in een gelijkspel waarin FC Binnenmaas het moeilijk had met de behendige spelers van SV Charlois.

Vandaag besloot de formatie van Van Noort om iets meer afwachten te spelen dan het normaliter doet. De mogelijkheden kwamen echter snel. Waar de 1e kans nog werd verprutst, was vervolgens Charlie de Graaf verantwoordelijk voor de 0 – 1. Door goed doorzetten op de achterlijn vond hij de slim vrij gelopen Daan Leggedoor die simpel binnen kon tikken.

Vanaf dat moment maakt FC Binnenmaas de dienst uit. Met soms oogstrelend voetbal werd het doel bestookt van SV Charlois. Die hier en daar wel wat speldenprikjes kon uitdelen zonder echt gevaarlijk te worden. Op 1 moment na. Edoch, stond de uitstekend in vorm zijnde Thijs Botterhuis in de weg, door de bal met katachtige reactie uit zijn doel te houden.

De 0 – 2 liet niet lang op zich wachten. Jannick van der Laan zag de keeper voorbij de 1e paal staan en besloot om vanaf de zijlijn de bal magistraal in de verre bovenhoek te schieten. Dit was tevens de ruststand.

De 2e helft was een aaneenschakeling van kansen voor de brigade uit Maasdam. De één nog mooier dan de ander. Maar de bal ging er maar niet in.

De moegestreden Charlie de Graaf werd gewisseld voor Lars Brinkman en Daan Leggedoor voor Bryan Kruithof (u kent hem wellicht nog van zijn fameuze rechterbeen). Helaas resulteerde dit niet in meer doelpunten. Omdat SV Charlois niet bij machte was om iets te forceren bleef de stand op 0 – 2.

Volgende week zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen DCV op het programma. DCV is verwikkeld in een  spannend gevecht om het kampioenschap en zij zullen gebrand zijn op een goed resultaat.

Graag wil ik de jongens bedanken die elke week als ‘gespeelde wissel ‘ plaatsnemen op de bank. Grote klasse!