Nagekomen verslag zaterdag 23 april
FC Binnenmaas – SVS
 
Op een zonnig en winderig sportpark de Lange Weide stond de wedstrijd tegen SVS op het programma. Waartegen Binnenmaas in November tegen een kansloze nederlaag op liep. Kreeg het nu de kans om bij winst over SVS heen te gaan op de ranglijst.
 
In het begin van de wedstrijd had de ploeg van Van Noort het lastig. Mede door de spelopvatting van SVS en het slordige spel van Binnenmaas. Waar veelal de lange bal werd gehanteerd ipv elkaar over de grond aan te spelen. Hierdoor werden de voorsten slecht bereikt en als het al lukte kon men de bal niet lang vasthouden. In deze fase waren de kansen dan ook schaars. In de 17e minuut kreeg SVS een corner die door de Binnenmaas slecht werd verwerkt. Waar in 1e instantie het schot werd geblokt kon men niet voorkomen dat in de rebound Javan Hagens de 0 – 1 binnenschoot. 
In de 21e minuut de 1e mogelijkheid voor Fc Binnenmaas. De wederom sterk spelende Luc Rozendaal, bereikte met een prachtige crossbal Daan Leggedoor die de bal vakkundig aannam en helaas de bal maar net voorlangs schoot. Nu brak er een fase aan waarin Binnenmaas sterker werd. Gedragen door het fanatieke publiek ging men opzoek naar de gelijkmaker.  In de 26e minuut bediende Yannick van der Laan, die steeds beter in de wedstrijd kwam, de topscorer van Binnenmaas Daan Leggendoor met een sublieme voorzet, die kopte de bal terug op Youri van Noort. Door een slimme loopactie kon Youri de bal door de benen van de keeper schieten en bracht zo de stand op 1 – 1. Helaas bracht dit doelpunt niet de rust in het spel van Binnenmaas en ging het teveel mee in het spel van SVS. Toch kon Binnenmaas nog 1 kans noteren. Michael Mathilda kwam een teenlengte tekort om de bal vol te raken en kon de goed uitkomende keeper de bal pareren.  Wetende dat na de rust het de wind mee had was het zaak om niet met een achterstand de kleedkamer in te gaan. Er gebeurde op een paar corners na niets meer noemenswaardig. En zo gingen beide ploegen aan de thee met een 1 – 1 ruststand. 
 
Na de thee startte Binnenmaas met 1 wijziging. Wessel Kool kwam in het veld voor Lars Brinkman waardoor Daan Leggendoor in de spits kwam te spelen. Wat direct de 2 – 1 opleverde. Een puike voorzet van Mathilda werd op waarde geschat door Leggendoor die de bal beheerst binnen kopte bij de 1e paal. In de 60e minuut kon de laatste man een voorzet van Yannick niet verwerken waardoor de bal pardoes voor de voeten van Leggendoor viel. De keeper van SVS reageerde attent en behoede zijn ploeg voor een groter achterstand. Nauwelijks 4 minuten later een kans voor SVS. Een schot van buiten de 16 ging al stuiterend richting de lange hoek. Thijs Botterhuis ( die inspirerend stond te keepen ) tikte de bal ternauwernood naast het doel. Weer 4 minuten een gevaarlijke uitbraak via Daan die Yannick bereikte. Helaas koos Yannick voor het schot waar de geheel vrijstaande Wessel Kool een betere optie was geweest. Toch kwam de 3 – 1 op het bord. En weer waren Daan en Yannick hierbij betrokken. Een afgemeten voorzet, met links, van Yannick bereikte Daan die simpel kon binnenkoppen. SVS nam meer risico’s waarbij het veel ruimte weggaf. Hiermee wist de brigade  uit Maasdam wel raad mee. Wessel Kool bediende Yannick van der Laan die na een prima actie koelbloedig de bal in de verre hoek poeierde en de stand op 4 – 1 bracht. Na de terechte rode kaart voor een speler van SVS ( hij sloeg de kaart uit handen van de scheidsrechter ) was de wedstrijd gespeeld. Na 90 minuten, vond de prima fluitende arbiter de Witte, het genoeg en bleven de 
drie punten in Maasdam.
 
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Charlois op het programma  ( Aanvang 15:00u ). 
 
Het 2e speelde een prima pot in en tegen Smitshoek. Met maar liefst 1 – 7 wonnen de mannen van Van Esch. Met als uitblinker Bryan Kruithof die met zijn gevreesde rechtervoet een pracht van een doelpunt noteerde. De overige doelpunten kwamen van Junior ( 3x ), Joey ( 2x ) en Stefan Hoed ( 1x ).
 
In de avond ging de gehele selectie uit eten in Eeterij de Blaek. Waar de selectie genoot van het overheerlijke eten. Lars, het zeer geslaagd. Dank daarvoor.