Na drie opeenvolgende nederlagen was het team van trainer Michel van Noort erop gebrand om weer eens een goed resultaat te halen. De week voorafgaand was er i.v.m. het overvolle competitie schema voor gekozen om dinsdag niet te trainen zodat de pijntjes konden genezen. Met een bijna complete selectie werd er afgereisd naar de vestingstad.

De opstelling was iets aangepast aan de tegenstander en dat zou zich in de wedstrijd ook uitbetalen. Toch was de eerste kans voor Hellevoetsluis maar het harde schot van Davy Mierop werd knap uit zijn goal geranseld door Thijs Botterhuis die weer een puike partij keepte. Daarna kwam FC Binnenmaas steeds beter in het spel en kreeg ook kansen via Daan Leggedoor en Lars Brinkman maar ook de doelman van Hellevoetsluis, Daniel Ribaric, was vandaag ook goed op dreef.Helaas moest de niet geheel fitte Leroy Verwey al snel geblesseerd afhaken en werd vervangen door Robin Verhoeven. Robin die net weer helemaal fit is deed dit prima en speelde de altijd lastige Serkan Yavuzyigitoglu uit de wedstrijd. In de 16e minuut kwam FC Binnenmaas op voorsprong door wie anders dan Daan Leggedoor. Hij werd goed de diepte ingestuurd en omspeelde de keeper en scoorde uit toch nog een lastige hoek, 0-1.
Hellevoetsluis zette aan en dwong FC Binnenmaas terug en kreeg ook een aantal corners die niet geheel ongevaarlijk waren. In de 26ste was het Stijn Remmers die een aanval opzette met Daan Leggedoor, die vond Michael Mathilda in de zestien die goed het overzicht behield en de doorgelopen Stijn Remmers bediende. Stijn die vorige week ook al doel trof lijkt los te komen en schoot zijn tweede van het seizoen en ook Binnenmaas zijn tweede van deze middag binnen 0-2. Hellevoetsluis was het even hierna helemaal kwijt en door een fout in de defensie kwam de bal bij Lars Brinkman. Die kwam vrij voor de doelman maar ging niet voor eigen succes en bediende Michael Mathilda die er beter voor stond. Michael rondde knap af met een bal in de kruising, 0-3. Een geruststellende voorsprong voor FC Binnenmaas maar toch werd het nog 1-3 voor rust. FC Binnenmaas liet een vrije trap op de middenlijn weer eens snel nemen door de tegenstander en de diepe bal kon voorgegeven worden. Daar draaide Davy Mierop makkelijk weg en liet Thijs Botterhuis kansloos. Zo werd er dus met 1-3 gerust en dit gaf Hellevoetsluis ook weer moed om er de tweede helft vol voor te gaan. Zij kwamen dan ook goed uit de kleedkamer en speelde richting het fanatieke publiek. Het kreeg hierbij twee goede kopkansen maar gelukkig voor FC Binnenmaas misten die maar net het doel. Daarna was er nog een goed schot van buiten de zestien wat de lat toucheerde. 

FC Binnenmaas kwam het eerste kwartiertje na rust dus goed door en het was Daan Leggedoor die de moed bij Hellevoetsluis weer deed zakken. Na een mooie crossbal van Stijn Remmers op Michael Mathilda kon de verdediging van Hellevoetsluis zijn schot nog blokken maar de afvallende bal viel voor de voeten van onze topscorer en die bracht de 1-4 op het scorebord. Maar 2 minuten later werd het alweer 2-4.
Door balverlies op het middenveld bij FC Binnenmaas schakelde Hellevoetsluis snel om en werd Fabian Boekholt de diepte ingestuurd. Die bleef koel voor Thijs Botterhuis en scoorde dan ook. Hellevoetsluis ging er weer in geloven, maar veel voorzetten kwamen vaak niet aan, of de defensie van FC Binnenmaas wist deze onschadelijk te maken. De wissels bij FC Binnenmaas brachten daarna ook weer nieuwe energie en met een beetje meer finesse had de score zelfs nog hoger op kunnen lopen. Over heel de wedstrijd zou dat misschien ook teveel van het goede geweest zijn. En zo kon de scheidsrechter van dienst, die soms wel makkelijk gele kaarten aan de FC Binnenmaas spelers gaf waar hij de spelers van Hellevoetsluis voor dezelfde vergrijpen steeds spaarde, affluiten na een boeiende en sportieve wedstrijd. Zo is de competitie weer spannend geworden door ook de andere uitslagen en kan FC Binnenmaas als het weer een serie weet neer te zetten nog altijd meestrijden voor de bovenste plaatsen. En wie weet wat er dan aan het eind van de rit nog in het vat zit.

Volgende week speelt FC Binnenmaas thuis om 14.30 uur tegen SVS. Daar heeft het nog wat tegen goed te maken, want die brachten ons de eerste nederlaag van het seizoen toe. In Capelle aan den IJssel werd het toen een pijnlijke nederlaag, 4-1. Uiteraard bent U weer van harte welkom om ons team aan te moedigen.