FC Binnenmaas ging dinsdagavond op bezoek bij 1e klasser Heinenoord voor de Fidus Cup. De eerder uitgestelde wedstrijd moest gespeeld worden i.v.m. het speelschema. Omdat FC Binnenmaas al 4 wedstrijden in de laatste 10 dagen had gespeeld trad het aan met een onder 23 team.
Uiteraard had Heinenoord (wat ook niet met zijn volledige eerste keus speelde) de overhand. Het nam de leiding ook door hun spits (1-0) maar via JO19-1 speler Kris van Efferen kwam FC Binnenmaas knap op 1-1. Door een misverstand in de opbouw kwam Heinenoord weer op voorsprong 2-1. Door een nare botsing moest Bryan Kruithof al snel het veld verlaten en ook Mike de Graaf moest snel daarna geblesseerd het veld verlaten. Door die omzettingen was de organisatie even zoek en profiteerde Heinenoord daar dankbaar van, 3-1 ruststand.
Na rust liet Heinenoord goed de bal gaan en kon FC Binnenmaas zich moeilijk onder de druk vandaan spelen. De krachten vloeiden bij de jonkies weg en zo liep Heinenoord uit naar 5-1. Daarna had Wessel van Haren nog een knappe actie en werd aangetikt in de zestien. Hij schoot de penalty zelf hard in de hoek. 5-2. Het slotakkoord was voor de snelle linksbuiten van Heinenoord en zo kwam in een sportief duel de eindstand op 6-2. Voor ons team een zeer leerzame wedstrijd ,waar ze zich kranig hebben verweerd en waar het kon zeker de aanval zochten. Klasse mannen!!

FC Binnenmaas trad aan met de volgende spelers:
Pim Rijnsburg, Joey de Graaf, Sander Sterrenburg, Milan de Ruiter, Stefan Den Hoed (45′ Jeppe Lubbelinkhof), Mike de Graaf (15′ Wessel van Haren), Bryan Kruithof (18′ Xavi Preesman), Stijn Remmers, Chris van Efferen, Junior van Esch, Delano Oehlers.