Na de inhaalwedstrijd tegen Sparta (3-1 verlies) moest FC Binnenmaas eigenlijk winnen om aansluiting te houden met de grote kopgroep. Het elftal van Michel van Noort moest het vandaag doen zonder Steve van Puffelen (geschorst) en Michael Mathilda (geblesseerd).
 
Alexandria’66 dat na de trainerswissel twee weken geleden direct twee overwinningen boekte stond dus met zelfvertrouwen aan de aftrap. Het combineerde op het kunstgras er lustig op los en creëerde in de eerste helft vier dikke kansen. Maar het vond drie keer doelman Thijs Botterhuis op hun weg en eenmaal rolde de bal bijna over de doellijn voorlangs. Daar tegenover stelde FC Binnenmaas bijna niets. Een kopbal van Yannick van der Laan vloog over het doel. Het bleef gelukkig dus voor FC Binnenmaas 0-0 bij het rustsignaal.
Na de thee kwam een ander FC Binnenmaas uit de kleedkamer. Alexandria’66 kon het hoge tempo van de eerste helft niet volhouden en moest wat terug. FC Binnenmaas kreeg wat kansjes maar was niet doortastend genoeg. Toch kwam het wel op voorsprong. De laatste weken sterk spelende Leroy Verwey stoomde over de rechterkant het strafschopgebied binnen en rondde rustig af langs de keeper. 0-1.
De voorsprong zou wat meer rust in het elftal moeten brengen maar Alexandria’66 bracht met wat verse wissels nieuwe energie en begon net als in de eerste helft de belangrijke duels weer te winnen. En zo kwam FC Binnenmaas weer onder druk te staan. De gelijkmaker kwam voor FC Binnenmaas wel ongelukkig tot stand. De handige linksbuiten van Alexandria’66 dribbelde de bal over de achterlijn en hier werd ook direct en terecht voor gevlagd door inval grensrechter Michel de Bruin (dank nog daarvoor) maar scheidsrechter Van Egmond die lang nog niet bij de achterlijn stond liet doorspelen en zo kon David Widarto in minuut 85 voor 1-1 zorgen. Toen pas zag scheidsrechter Van Egmond dat onze grensrechter nog steeds met de vlag omhoog stond maar wilde van discussie niets weten en keurde de onterechte treffer dus goed. En het werd nog erger voor FC Binnenmaas, na een lange bal was invaller Jurano O’Brien net iets sneller dan Mayles Glen en schoot knap in de lange hoek raak 2-1. FC Binnenmaas probeerde nog wel in de slotminuten die nog te spelen waren een gelijkmaker te forceren maar verder dan een kopbal van Maurice Boer, die knap onder de lat vandaan werd getikt door de keeper, kwam het niet. Kwa kansen was de overwinning voor Alexandria’66 niet onterecht.
FC Binnenmaas zal de rug moeten rechten want volgende week komt de verrassende kersverse winnaar van de 2e periode CION op bezoek. In de uitwedstrijd was de uitslag 3-3 in een wedstrijd die alle kanten op kon. Natuurlijk hopen wij dan weer op de steun van ons altijd talrijke thuispubliek.