De tweede inhaalwedstrijd achter elkaar op dinsdagavond voor FC Binnenmaas. Nu voor de uitwedstrijd tegen Sparta dat de laatste weken weer punten aan het pakken is. Bij aankomst was het voor de trouwe supporters zoeken waar het team van trainer Michel van Noort zijn warming-up aan het doen was. Dat bleek op een achteraf veld want op het hoofdveld was het angstvallig stil. De wedstrijd zelf werd weer gespeeld op een ander kunstgrasveld er naast. Niet prettig om je warming up te doen op een ander veld. De jeugd kreeg bij Sparta deze avond voorrang?

FC Binnenmaas miste t.o.v. van de basis opstelling van afgelopen zaterdag Michael Mathilda, hij werd vervangen door Wessel Kool. 
De beginfase was zeker voor Sparta dat agressief en geconcentreerd aan de wedstrijd begon met goede combinaties met de fysiek sterke spits Jordi de Zwart voorop. Maar de eerste kans in minuut 8 was voor Lars Brinkman die de teruggetrokken bal vanaf de achterlijn van Yannick v.d. Laan maar half raakte en zo naast de goal verdween. De aanval erop was er een mooie voorzet van Sparta die prachtig tegendraads door Jordi de Zwarte achter doelman Thijs Botterhuis werd gekopt, 1-0.
FC Binnenmaas was hierdoor duidelijk van slag en Sparta rook bloed. Een mooie solo van dezelfde Jordi de Zwart langs drie verdedigers van FC Binnenmaas leverde in de 13e minuut de 2-0 voorsprong op. FC Binnenmaas moest proberen een aansluitingstreffer te maken. 
In minuut 14 een mooie lange bal van de sterk spelende Leroy Verwey, deze werd knap met de borst gecontroleerd door Lars Brinkman, maar de hoek werd te lastig om de bal langs de sterk keepende Daniel van der Knijff te krijgen. Ook een mooie voorzet van Wessel Kool wist Lars Brinkman niet genoeg met het hoofd naar beneden te drukken waardoor deze over de goal ging. 
In minuut 17 was er een misverstand op het middenveld waardoor weer spits Jordi de Zwart een vrije doortocht kreeg, 3-0. Gelukkig voor FC Binnenmaas bleef het daar ook bij ondanks een nog steeds aandringend Sparta. 

In de rust hadden de meegekomen supporters toch nog een kleine hoop op een beter resultaat omdat het thuis ook lukte om van een 3-0 achterstand nog tot een 3-3 gelijkspel te komen. En FC Binnenmaas kwam zeker goed uit de kleedkamer. Leroy Verwey lag na een mooie rush over de rechterkant de bal mooi terug op de inkomende Stijn Remmers maar die zag zijn inzet net over de lat scheren. Binnenmaas zette door en net voor het uur kreeg het een strafschop. Een onnodige overtreding van een van de verdedigers van Sparta op de doorjagende Daan Leggedoor leverde een “pingel” op. Daan ging zelf achter de bal staan en schoot deze feilloos binnen, 3-1.
FC Binnenmaas geloofde er weer helemaal in en Sparta moest ook echt terug. Er waren nog twee mooie steekballen die dubieus werden afgevlagd en dus ook niet de gewenste kansen opleverden. Door het aanvallen moest FC Binnenmaas ook ruimte weggeven en daar profiteerde Sparta bijna nog van. Door een poging de bal voor de inkomende spits met een sliding weg te halen raakte Luc Rozendaal de bal verkeerd en vloog tegen de onderkant van de lat boven Thijs Botterhuis. Luc herstelde daarna zelf het foutje weer. 
Hierna vloeiden de krachten van de meeste spelers weg (niet gek na 4 wedstrijden in 10 dagen!) en kon men ook niet meer echt gevaarlijk worden. Zo bleef de stand 3-1 in het voordeel van Sparta. Door dit resultaat sluiten zij aan in de top vier en moet FC Binnenmaas even in de wachtkamer om daar ook te komen. Maar met nog 11 wedstrijden te gaan is er nog van alles mogelijk omdat in deze klasse ook iedereen van elkaar kan winnen. 
Aanstaande zaterdag gaat FC Binnenmaas op bezoek bij Alexandria’66 dat na de trainers wissel punten is gaan pakken in de onderste regionen. We zijn dus gewaarschuwd. Let op, aanvang van de wedstrijd is 15.00 uur. Uiteraard hoopt het team weer op jullie support.