Op een zeer druk en zonnig sportpark de Lange Weide speelde FC Binnenmaas vandaag de derby tegen vv Strijen. De allereerste wedstrijd van het seizoen tussen beide teams eindigde toen in een bloedeloze 0-0. Gelukkig viel er vandaag voor het publiek meer te genieten in een sportieve wedstrijd. Zoals het bij een derby hoort te zijn was de opkomst van de twee teams onder aanvoering van scheidsrechter Mats Blaak met veel vuurwerk afgestoken door onze jo19 selectie indrukwekkend. Dank daarvoor.

FC Binnenmaas liet ook vanaf minuut 1 zien dat er vandaag niets te halen viel voor de gasten uit Strijen. Na 4 minuten kwam Charlie de Graaf 1 op 1 met de keeper van Strijen maar die wist deze inzet te keren. Nog geen 30 seconden later was het weer Charlie de Graaf die vrij gespeeld werd maar nu bracht de onderkant van de lat redding voor Strijen. De gasten speelden zeker niet zo verdedigend als verwacht en kregen met Kosta de Wit een aardige kopkans. In minuut 19 verslikte Maurice Boer zich in het veld waardoor Kay Berghout een vrije doortocht leek te krijgen. Maar door iets te lang treuzelen kon Luc Rozendaal met een knappe sliding nog redding brengen. De aanval erop kwam een mooie diepe bal van Steve van Puffelen bij Yannick van der Laan terecht. Die ging op randje buitenspel (vlag bleef ook naar beneden) op de rechterkant er vandoor en sneed goed naar binnen. Waar de keeper een voorzet verwachtte stifte Yannick hem knap over het been van de keeper in de korte hoek, 1-0. Tot dan toe een verdiende voorsprong voor de thuisclub. Na iets meer dan een half uur was er nog een goede kans voor Kosta de Wit maar zijn inzet ging langs de verkeerde kant van de kruising. En zo ging FC Binnenmaas met een 1-0 voorsprong de rust in.

De tweede helft probeerde Strijen onder aanvoering van aanvoerder Desi Sanderse nog wel iets aan de stand te doen maar op een gevaarlijke kopbal van Kosta de Wit na was het eigenlijk een beetje machteloos. FC Binnenmaas wachtte op de kans die toch wel zou komen en was al een keer dichtbij door goed drukzetten van Lars Brinkman, maar de doelman van Strijen kwam met de schrik vrij. Ook een paar minuten later stuitte Daan Leggedoor op de voeten van de doelman van Strijen. Toch kwam de verlossende treffer voor FC Binnenmaas er alsnog. Daan Leggedoor werd de diepte ingestuurd. Hij omspeelde de keeper en schoot uit een moeilijke hoek de 2-0 binnen. Zo leek de wedstrijd wel gespeeld maar FC Binnenmaas speelde daarna niet zuinig genoeg en gaf Strijen nog steeds de hoop op een beter resultaat. Hier kregen zij nog twee goede kansen voor maar speelde dit niet goed uit en schoten te gehaast over de goal van doelman Thijs Botterhuis. Zo kabbelde de wedstrijd naar het einde en kon de goed leidende scheidsrechter Blaak zonder kaarten uit te delen een einde maken aan een sportieve derby.

Na de wedstrijd werd op het overvolle zonnige terras met DJ Patriz nog een super gezellig feest gevierd met uit en thuis supporters onderling. Het feestje duurde tot de zon onderging…….

Aanstaande dinsdag speelt FC Binnenmaas de belangrijke inhaalwedstrijd bij Sparta om 20.00 uur. Wij hopen dan ook weer op jullie support langs de lijn.