Het elftal van trainer Michel van Noort reisde dinsdagavond af naar Zwijndrecht om de twee weken eerder uitgestelde wedstrijd in te halen. Het was afwachten hoe het elftal na de zwaar bevochten wedstrijd van afgelopen zaterdag (met feestavond tot in de late uurtjes) tegen Hellevoetsluis voor de dag zou komen.Er kon wel met dezelfde elf gestart worden op het kunstgras van Pelikaan.

Het eerste kansje was voor Michael Mathilda maar zijn inzet was te zacht en te laag. Daarna was er een kans voor Pelikaan, maar de goede vorm lijkt doelman Thijs Botterhuis vast te houden en redde met zijn voet in de korte hoek na een hard schot van de linksbuiten van Pelikaan. Daarna weer een kans voor Lars Brinkman. Zijn harde schot vanaf de zestienmeterlijn vloog een half metertje over de goal. Daarna was Daan Leggedoor dichtbij de openingstreffer op aangeven van Michael Mathilda. Maar zijn schot werd knap door een verdediger maar net op tijd geblokt. Toch kwam FC Binnenmaas in de 32ste minuut op voorsprong. Een lange bal van Steve van Puffelen werd weer in de lucht gewonnen (zoals bijna alle luchtduels door Lars werden gewonnen) door Lars Brinkman. De bal kwam bij Daan Leggedoor terecht die Yannick van der Laan bediende. Vanaf 18 meter wist hij de doelman met een bekeken bal te verrassen, 0-1. Op dat moment was de wedstrijd redelijk in evenwicht geweest. Maar toen brak er een cruciaal moment in de wedstrijd aan. In minuut 42 dribbelde de handige middenvelder van Pelikaan door het hart van de defensie van FC Binnenmaas en kwam alleen voor Thijs Botterhuis. Met een super goede redding hield Thijs weer de nul voor FC Binnenmaas. De aanval hierop kwam de bal via een mooie een-twee tussen Michael Mathilda en Mayles Glen weer bij Yannick van der Laan terecht. En weer drukte Yannick van randje zestien hard af en zo werd het in plaats van 1-1 dus 0-2. De koppies van Pelikaan gingen hierna even hangen en daar profiteerde FC Binnenmaas nogmaals van. Een mooie steekbal van Maurice Boer op Michael Mathilda gaf hem een doortocht richting keeper. Die kwam te onbesuisd uit en nam de benen van Michael mee. Penalty dus. Hier wist de topscorer van FC Binnenmaas, Daan Leggedoor wel raad mee. Hij zette de 0-3 op het bord en er werd ook direct voor het rustsignaal gefloten door de prima leidende scheidsrechter Ruijl. Die de wedstrijd goed aanvoelde en de kaarten op zak wilde houden maar aan het einde van de wedstrijd een gele kaart moest geven aan Stephan Ooms van Pelikaan.

Waar FC Binnenmaas afgelopen zaterdag goed uit de rust kwam moest het nu na 1 minuut al een tegentreffer incasseren. Een cornerbal werd niet goed verwerkt en kwam via via op de vijfmeter terecht waar hij afgemaakt kon worden door Stephan Ooms, 1-3. Pelikaan geloofde er weer meer in en zette aan om de aansluitingstreffer te maken. Daar kreeg het twee goede kansen voor. Maar door te gehaast inschieten en een kopbal in de rebound na weer een redding van Thijs Botterhuis kwam het niet meer tot scoren. FC Binnenmaas kreeg ook nog twee goede mogelijkheden. Lars Brinkman schoot net over na een rebound van de keeper. En aanvoerder Luc Rozendaal mikte een vrije trap op de paal. Daarna speelde FC Binnenmaas de wedstrijd gecontroleerd uit. We komen nu op een totaal van 23 punten en zijn we gestegen naar een gedeelde vijfde plaats in de ranglijst. Evenveel punten als Sparta. Aanstaande zaterdag gaan we nou juist bij die ploeg op bezoek. Sparta haalde vandaag ook in en wist met 3-1 te winnen van Rozenburg. De wedstrijd thuis tegen Sparta eindigde in een 3-3 gelijkspel na een 0-3 achterstand. Zou het zaterdag ook weer zo’n spektakel worden. Wij hopen uiteraard op uw support.

Nog te vermelden is dat vandaag grensrechter Cees Goud werd vervangen door Cor van Eldick, bedankt daarvoor.