Na de winstpartij vorige week tegen koploper DCV stond vandaag de nummer laatst vv Rozenburg op het programma. Waar FC Binnenmaas juist flitsend begon was het bij Rozenburg juist zeer matig. Zo leek het een makkelijke middag voor FC Binnenmaas te gaan worden. Al na twee minuten was de uitblinker van vandaag Michael Mathilde zijn tegenstander te snel af en kwam goed naar binnen het strafschopgebied in. Met twee schijntrappen fopte hij de verdedigers van Rozenburg en hield het overzicht door Jannick van de Laan te bedienen. Die drukte goed af en zo werd het snel 1-0. FC Binnenmaas ging door en nogmaals Jannick van de Laan en Daan Leggedoor kregen goede schietkansen maar schoten te gehaast waar een bekeken bal een beter resultaat had kunnen opleveren. Toch kwam de ruimere voorsprong er toch. Michael Mathilda dolde nu zijn tegenstander op de achterlijn die hem daarna licht aantikte. Scheidsrechter Noordhoek stond er bovenop en lag de bal op de stip. Daan Leggedoor wist hier wel raad mee en schoot de 2-0 tegen de touwen. Niks aan de hand voor FC Binnenmaas zou je zeggen. Maar het begon met het lange bal spel van Rozenburg mee te doen, het werd slordig en bij de 2-1 stond het te slapen. De ervaren Bryan van der Laan nam een vrije trap snel (niemand voor de bal) en de lange bal werd opgepikt door Patrick Struik die de bal achter doelman Thijs Botterhuis schoot, 2-1. FC Binnenmaas kreeg de wedstrijd niet lekker meer onder controle en het elftal viel te vaak in tweeën. Toch werd het voor rust nog 3-1. Daan Leggedoor ging er op de rechterkant vandoor en lag zijn voorzet bij de 1e paal neer. Daar was Lars Brinkman attent en pikte zo via een verdediger zijn goaltje mee.

In de rust zette trainer Michel van Noort het verdedigend iets anders neer maar ook hierna kreeg het geen grip op het middenveld en dus de wedstrijd. FC Binnenmaas maakte veel te veel domme overtredingen waar Bryan van de Laan met zijn goede linkerbeen wel raad mee weet en de ballen zo voor de goal krulde wat veel problemen voor FC Binnenmaas gaf. Bij 1 van die ballen kreeg de verdediging het leder niet ver genoeg weg en viel voor de voeten van Patrick Struik die vanaf de zestien meter uithaalde. De bal werd onderweg nog net getoucheerd waardoor hij voor Thijs Botterhuis onbereikbaar werd en zo de kruising in zeilde, 3-2 dus. Rozenburg rook bloed en gooide nog energie in hun spel. Gelukkig was de uitblinker van FC Binnenmaas nog binnen de lijnen. Een inworp werd verlengt door Lars Brinkman die bij Daan Leggedoor terecht kwam. Die draaide handig bij zijn tegenstander weg maar raakte de paal. Michael was zeer attent en schoot de 4-2 binnen. Je zou denken dat dit voor Rozenburg wel de nekslag zou moeten zijn. Maar de hekkensluiter gaf niet op en bleef doordrukken. FC Binnenmaas kon de bal maar niet in de ploeg houden en moest dus steeds verder terug. Met de dus eerder genoemde vrije trappen en corners van Bryan van de Laan bleef het continu oppassen en dus eigenlijk weer wachten op weer een aansluitingstreffer. Die kwam er dan ook in minuut 81. De ingevallen Stefano Garcia Taveres mocht door het hart doorlopen en tekende zo de 4-3 aan. Vlak daarna kreeg Wessel Kool na een goede actie van de ingevallen Robin Verhoeven een grote kans om de marge weer op twee te brengen maar schoot de bal over. De werkploeg had afgelopen week het veld na de zware regenval nog wel zo goed mogelijk geprepareerd maar een polletje her en der blijft voorkomen zullen we maar denken. Zo bleef het tot het einde van de wedstrijd dus nog super spannend voor het doel van de thuisploeg maar wist het met kunst en vliegwerk de drie punten in Maasdam te houden. Waar Rozenburg eigenlijk recht had op zeker een punt. Maar goed, FC Binnenmaas heeft in het begin van de competitie ook vaak onterecht punten moeten afstaan dus eindelijk valt het kwartje nu de goede kant op. FC Binnenmaas bevind zich inmiddels op plek zeven in de ranglijst.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen de nummer vier Pelikaan op het programma. Het verschil tussen beide teams is slechts 1 punt. Een zeer interessante en belangrijke wedstrijd dus voor beiden, om met de bovenste plaatsen mee te kunnen doen. Natuurlijk hopen we weer op jullie support langs de lijn.

Wie er dan bij FC Binnenmaas langs de lijn loopt is nog niet bekend. Want vandaag werd onze vaste vlagger Cees Goud goed vervangen door Frans de Geus. Dank daarvoor.