Op bezoek bij de kersverse winnaar van de eerste periode schoot FC Binnenmaas letterlijk uit de startblokken. Jannick van de Laan werd op de flank aangespeeld en gaf een scherpe voorzet die niet goed verwerkt werd door een verdediger van DCV. De bal viel voor de voeten van Lars Brinkman die wel raad wist met deze kans en zo stond het na 47 seconden al 0-1. Afgelopen donderdag na de laatste training had Lars al aangeven dat hij altijd scoort bij DCV en zo hield hij dus woord. De trainingen werden overigens zonder hoofdtrainer Michel van Noort afgewerkt, door een positieve corona uitslag vorige week. Gelukkig mocht hij dus wel zaterdag zijn manschappen weer coachen wat ook zeker af en toe nodig was in het scherpe, maar sportieve duel. Scheidsrechter Warring probeerde het duel zonder kaarten af te doen maar moest in de tweede helft toch een paar keer naar het gele kartonnetje grijpen. DCV had meer balbezit maar in de omschakeling lagen er zeker kansen voor FC Binnenmaas maar die werden in de eerste helft nog niet goed uitgespeeld. DCV moest als koploper natuurlijk wel komen en dat deden ze in de eerste helft steeds meer. Maar door de harde wind en het hobbelige veld ging dit ook zeker niet altijd zuiver en leverden dat dus ook geen echte kansen op. Zo werd de ruststand dus 0-1.

Net na rust al viel al snel de gelijkmaker en was ook wel een mooie goal. Op de zestienmeterlijn paste een combinatie precies door de hechte defensie van de gasten en werd een schot hard en vakkundig afgemaakt door Jonathan Linger, 1-1. DCV dacht zeker dat er meer in zat en ging ook steeds meer naar voren spelen waar FC Binnenmaas dan wel weer raad mee weet. Maar de mogelijkheden werden niet altijd goed uitgespeeld en zo als de trainer aangaf, soms besluiteloos. Maar toch kwam FC Binnenmaas weer op voorsprong. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van Michael Mathilda en die wist met een harde schuiver oud doelman van FC Binnenmaas Bart de Keizer in de lange hoek te verschalken. 1-2. DCV gooide er nog een schepje bovenop en het duel werd wat grimmiger wat dus wat gele kaarten opleverde voor FC Binnenmaas. Maar net als vorige week tegen Spirit stond er weer een team dat door met zijn allen hard te knokken de overwinning over de streep probeerde te trekken. Er was nog een hachelijk moment voor de goal van de weer goed keepende Thijs Botterhuis te vermelden. Thijs leek door een kopbal van de aanvoerder van DCV verslagen maar werd op de doellijn geholpen door Mayles Glen die verdedigend ook erg sterk speelde. Het bleef tot het einde spannend omdat Michael Mathilda alleen voor doelman Bart de Keizer eerst net naast mikte en bij de volgende mogelijkheid na het omspelen van de keeper collegiaal wilde zijn door de bal nogmaals voor de goal over te spelen en dus niet voor eigen succes ging. Maar toch gingen de drie punten mee naar de Hoekse Waard en lijkt FC Binnenmaas de weg omhoog gevonden te hebben. Dus werd er een klein feestje in kleedkamer gevierd wat dus ook mooie beelden opleverden……..

Volgende week komt Rozenburg op bezoek op ons sportpark De Lange Weide. Rozenburg heeft het moeilijk in de 2e klasse D, maar heeft wel een aantal spelers in hun team die met individuele kwaliteiten een wedstrijd kunnen beslissen. Zo wisten zij 2 weken geleden nog NSVV met 2-1 te verslaan. FC Binnenmaas is dus gewaarschuwd.