Vandaag de eerste competitie wedstrijd na een veel te lange winterstop. Door de korte opstartperiode waren er maar 2 oefenduels gespeeld. Maar door corona hadden sommige spelers nog niet eens een wedstrijd gespeeld. Maar zoals we weten, de competitie moet uitgespeeld worden en daar moest snel voor gestart worden. Donderdag was er druk gepuzzeld door de staf om een goede opstelling te maken. Maar helaas was Charlie de Graaf door ziekte zaterdagochtend niet in staat om te spelen en ook Lars Brinkman begon niet okselfris aan het duel.

De openingsfase was voor Spirit maar het kwam niet echt tot kansen door goed verdedigen van FC Binnenmaas en ook keeper Thijs Botterhuis was weer goed op dreef. Na een kwartier kwam FC Binnenmaas beter in zijn spel en zo was er eerst een schotkans op randje zestien voor Junior van Esch die verrassend in de basis begon en het zeker naar behoren deed. Maar zijn volley vloog over. Iets later was hij veel dichterbij de openingstreffer. In de vijfmeter viel de bal uit de klus voor zijn voeten. Junior schoot hem op zich goed in maar de keeper van Spirit gokte goed en de bal ging via zijn arm net over de goal. Pech dus. Net voor rust was erĀ  een goede kans voor Spirit maar Thijs Botterhuis stopte het harde schot goed met zijn voet. Zo bleef het tot de rust dus 0-0.

Omdat FC Binnenmaas de wedstrijd redelijk onder controle had werd er in de rust niet gewisseld. Spirit kwam na de thee wat scherper voor de dag en verdediging werd wat meer getest. Omdat Spirit wat meer naar voren speelde gaf het achterin wat meer ruimte weg. Na 52 minuten een mooie lange bal van Luc Rozendaal die verkeerd werd ingeschat door de keeper van Spirit. Hij kwam onnodig uit zijn goal en zo kon Yannick vd Laan net voor hem langs kruisen met de bal en zo de bal in het verlaten doel schuiven. 0-1 voor FC Binnenmaas wat op dat moment niet helemaal onverdiend was. Maar na deze goal gooide Spirit er nog een schepje bovenop. De duels op het middenveld werden nu meer door Spirit gewonnen en de druk op goal van FC Binnenmaas werd steeds groter. Eerst was er nog mooi schot van Spirit, maar de paal bracht redding voor FC Binnenmaas. Spirit bleef het gaspedaal indrukken en na 75 minuten kwam de verdiende gelijkmaker. Een hard schot vanaf de zestien vloog onder de lat. Omdat het zicht voor doelman Thijs Botterhuis ontnomen werd door spelers kon hij er net niet op tijd bijkomen, 1-1 dus. Daarna ontspon zich een nog meer open wedstrijd. Zo waren er een paar gevaarlijke momenten voor de goal van FC Binnenmaas. Maar Spirit speelde dit niet altijd goed uit. De moegestreden Lars Brinkman en Wessel Kool werden vervangen door Robin Verhoeven en zelfs Daan Leggedoor die vrijdagnacht pas was teruggekeerd van wintersport moest ingezet worden. Ook de niet geheel fitte Youri van Noort moest nog opdraven om de met kramp spelende Yannick v.d. Laan te vervangen. Op het laatst was er nog een kans voor Daan Leggedoor bij de tweede paal maar door een goede sliding van een verdediger van Spirit werd een goal voorkomen. Door een goede team prestatie en keihard knokken werd een punt gehaald bij een altijd lastige tegenstander voor FC Binnenmaas. Over de gehele wedstrijd was dit ook volgens het thuispubliek een terechte uitslag. Hopelijk voor FC Binnenmaas blijft het komende week rustig met corona gevallen en blessures want de volgende wedstrijd is volgende week zo niet nog zwaarder. Het reist namelijk af naar koploper en kersverse periodekampioen DCV. Dat werden zij vandaag door Sparta met 1-0 verslaan. De aanvang van deze wedstrijd is ook dan weer 15:00 uur aan het Waalplantsoen in Krimpen aan de IJssel. Hopelijk wordt ons team net als vandaag dan weer gesteund door onze vaste supporters schare.

Het 2e elftal speelde een prima wedstrijd bij koploper Nieuwenhoorn 2. Helaas kon het de kansen in de eerste helft die het zeker kreeg door goed spel niet in doelpunten omzetten. De van blessure terugkerende Delano Oehlers maakte met een prachtige goal van afstand de gelijkmaker voor rust 1-1. Maar in de 2e helft raakte bij meeste spelers ook hier de pijp leeg en zo kon Nieuwenhoorn het verschil maken. (3-1). Ook voor het 2e elftal is het te hopen dat iedereen deze week weer opgelapt kan worden en er normale trainingsweek gedraaid kan worden. Want volgende week staat voor hun de derby tegen NSVV 2 op het programma. De aftrap in Numansdorp is om 12:45 uur.