Na de lange corona periode zonder trainen en wedstrijden kwam de ploeg van oud trainer Fop Gouman, VVGZ op bezoek op sportpark De Lange Weide. Na vorige ook een gelijkspel tegen DBGC (2-2), werd het nu weer een remise voor FC Binnenmaas. 

Op een moeilijk bespeelbaar veld, een hele harde wind en een selectie die nog steeds hinder ondervind van corona en blessures werd er om half drie afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Kevin de Jong. FC Binnenmaas had de eerste helft de wind tegen. Het probeerde wel onder de druk van VVGZ uit te voetballen maar dit lukte eigenlijk maar mondjesmaat. VVGZ voelde dat er zeker wat te halen was en kwam dan ook verdiend op voorsprong. Een harde vrije trap vloog via de onderkant van de lat binnen. Daarna hadden ze nog meer mogelijkheden om de score te verhogen maar slaagde daar gelukkig voor FC Binnenmaas niet in. Er werd dus met 0-1 ruststand aan het bakkie thee gegaan.

Beide trainers wisselden volop in de rust en gedurende de tweede helft om zoveel mogelijk spelers minuten te laten maken. FC Binnenmaas speelde nu met de wind in de rug en nu werd het voor VVGZ weer moeilijker om onder de druk uit te komen. Het spel was nog zeker niet goed te noemen maar de ploeg van Michel van Noort bleef wel strijden voor een beter resultaat. Maar in tweemaal een 1op1 situatie met de keeper van VVGZ wist Jannick vd Laan de bal niet langs en Mayles Glenn de bal niet over de keeper te krijgen. Toch kwam de beloning er alsnog. Een duidelijke handsbal werd beloond met een penalty die feilloos werd benut door Luc Rozendaal. Omdat dit in de laatste minuut gebeurde werd de eindstand dus 1-1.

Beide trainers waren het erover eens dat het een nuttige oefenwedstrijd was geweest, maar dat er zeker nog een hoop werk aan de winkel is voor de herstart van de competitie.

FC Binnenmaas 1 speelt volgende week zaterdag om 15:00uur de lastige uitwedstrijd in Ouderkerk aan de IJssel tegen VV Spirit. Nog te vermelden is dat onze geblesseerde assistent scheidsrechter Cees Goud met verve werd vervangen door Michel de Bruin, dank daarvoor. 

Ons 2e elftal wist een degelijke overwinning te boeken op Nieuw Lekkerland 2 met 3-1. De doelpuntenmakers waren Junior van Esch, Joshua Ender en Wessel van Haren. Volgende week speelt FC Binnenmaas 2 om 12:00 uur uit tegen koploper Nieuwenhoorn 2.