Afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen VVOR kwam na rust “plots” Lars Brinkman weer binnen de lijnen. Na een afwezigheid van bijna twee jaar willen we graag weten hoe zijn avontuur in Amerika is verlopen.

Waar kwam de droom vandaan om naar Amerika te gaan?
Ik kwam in contact met Kingstalent, dit is een bedrijf dat jonge sporters de kans biedt om in Amerika je studie te vervolgen en te spelen voor het team van de universiteit. Dit leek mij een ideale combinatie om zowel op goed niveau te voetballen als een buitenlandse master te halen van een goede universiteit.

Waar heb je precies gevoetbald? 
Ik heb anderhalf jaar lang gespeeld voor het men’s soccer team van the University of Illinois Springfield. Dit team kwam uit in de Great Lakes Valley Conference op NCAA Division 2 niveau. In de zomer heb ik ook nog drie maanden voor de Tri-Cities Otters gespeeld in Johnson City, Tennessee. Dit team komt uit in de USL League 2, het vierde niveau in Amerika.

Was het een beetje vergelijkbaar met wat je FC Binnenmaas gewend was?
Nee niet helemaal. We trainden 4 keer per week en speelden wedstrijden op vrijdag en zondag. Maandag was onze enige vrije dag gedurende het seizoen. Een hele drukke periode! In het laatste seizoen hebben we 24 wedstrijden gespeeld in minder dan 4 maanden tijd. We haalden de finale van onze competitie en in de nationals haalden we de achtste finales. Hierdoor duurde het seizoen ook heel lang.Maar wel fantastisch om dit allemaal te hebben mogen meemaken. 

Je had het over het halen van een master. Je hebt toch ook nog wel in schoolbanken gezeten?
Haha, ja ik heb op de universiteit van Springfield mijn master Bedrijfskunde gehaald. 

Was er buiten voetbal en studie nog ruimte voor andere dingen? 
In de zomer heb ik hele mooie plekken gezien. Ik heb eerst gevoetbald in Tennessee en ben daarna op reis geweest naar New York en daarna heb ik nog een roadtrip door Californië gemaakt met mijn Duitse huisgenoot. Was super! 

Ik zag zaterdag dat Pa en Ma Brinkman niet saampjes waren? 
Hahaha dat klopt, ik heb een Spaanse vriendin aan dit avontuur overgehouden. Haar naam is Carolina en ze heeft ook al kennis gemaakt met Binnenmaas ondertussen.

Heb je nog bezoek gehad toen je in Amerika verbleef?
Mijn vader, moeder en opa zijn in november langs geweest in Springfield, Illinois. Zij zijn twee weken in Amerika geweest en hebben onder andere Nashville en Memphis bezocht. Daarnaast hebben ze ook nog 3 wedstrijden kunnen bijwonen.

Nu weer terug bij FC Binnenmaas, je had ook voor iets anders kunnen kiezen? 
Binnenmaas heeft me altijd goed behandeld en ik had beloofd om terug te komen. Ik ken de trainer, de technische commissie en het grootste gedeelte van de selectie nog. Daarnaast wilde ik ook graag weer met mijn goede vriend Charlie de Graaf samenspelen. Uiteindelijk is het een warm bad om weer in terug te komen!

Wat zijn je plannen voor nu en wat zijn je doelstellingen voor de rest van het seizoen? 
Ik ben op zoek naar een fulltime baan in de richting van Bedrijfskunde, Finance of Data Analytics. Met FC Binnenmaas wil ik de nacompetitie halen om te vechten voor een plekje in de eerste klasse. Deze ambitie hoort bij een mooie club als Binnenmaas.

Wij als FC Binnenmaas zijn superblij met de terugkeer van Lars en wensen hem uiteraard weer veel succes en plezier.

De Technische commissie