De laatste wedstrijd van 2021 was een oefenwedstrijd tegen het Rotterdamse VVOR. VVOR was ook de tegenstander in de finale van het FC Binnenmaas toernooi in de voorbereiding op dit seizoen en eindigde toen in een gelijkspel waarna FC Binnenmaas de penalty’s beter nam en toen ook winnaar werd.

Zaterdag een hele andere wedstrijd. In de eerste helft kon de ploeg van trainer Michel van Noort het krachtsverschil nog niet in doelpunten uitdrukken en kon ook VVOR nog zeker goed meekomen en beet ook goed van zich af. Er waren kansen voor Junior van Esch, Daan Leggedoor, Kris van Efferen en Michael Mathilda maar de keeper van VVOR wilde van geen wijken weten. Aan de andere kant keepte Thijs Botterhuis weer eens een goede attente wedstrijd en hield ook zijn doel schoon. Toch kwam FC Binnenmaas op voorsprong. Na een gewonnen kopduel op randje zestien kwam de bal bij  Kris van Efferen die nu wel onhoudbaar afdrukte. Hiermee bekroonde hij zijn basisplaats en goede spel met de verdiende openingstreffer. Er werd hierna niet meer gescoord en ging men dus met een 1-0 voorsprong aan de thee.

In de tweede helft twee debutanten aan de zijde van FC Binnenmaas. JO19-1 speler Sander Sterrenburg had na twee goede wedstrijden in ons onder 23 elftal laten zien grote stappen te hebben gemaakt. En zo mocht hij zijn debuut maken op de plaats van de zieke Leroy Verwey. Naast de ervaren Luc Rozendaal speelde Sander een prima partij en hielden ze de aanvallers van VVOR van scoren af. De andere debutant kwam helemaal uit Amerika! Lars Brinkman is na een jaar in Amerika te hebben gespeeld weer terug bij FC Binnenmaas. Lars ging zijn droom achterna en heeft echt een schitterend avontuur beleefd. Later op de site meer daarover. Omdat tijdens de rust iedereen een praatje met Lars wilde maken was er bijna geen tijd meer over om een goede warming-up te maken. Nou was goed te zien dat Lars fysiek enorm gegroeid is en gelukkig voor hem daar wel alles qua sport door kon gaan met 6 dagen trainen of wedstrijden spelen. Lars bracht met zijn energie en goede spel nog meer vaart in het spel van FC Binnenmaas waar met name Daan Leggedoor veel profijt van had. Er was een goede samenwerking tussen de beide spitsen en ook de beide buitenspelers Wessel Kool en Stefan Kerpel werden volop in het spel betrokken. Vooral Daan Leggedoor kreeg het weer op zijn heupen en scoorde een hattrick. Ook Lars Brinkman wist zijn “eerste” voor FC Binnenmaas weer te maken en ook Wessel Kool pikte zijn goaltje mee. Het slotakkoord was een mooie harde schuiver van Maurice Boer die gelukkig ook weer op de weg terug is na lang blessureleed. En zo werd het dus een mooie en dik verdiende 7-0 overwinning met goed en mooi aanvalsspel.

Ook het 2e elftal oefende tegen VVOR 2 en maakte er ook zeven. VVOR 2 wist nog wel op een 1-0 voorsprong te komen maar daar bleef het ook bij. De grote man bij het tweede was Wessel van Haren met 5 doelpunten en Mike de Graaf en Joshua Ender scoorden beide 1x.

De winterstop is nu aangebroken. Helaas door de al eerdere corona maatregelen kon het trainingskamp in Otterlo al niet doorgaan maar met de nu verscherpte maatregelen mag er door onze spelers en staf niet meer in grotere groepen dan twee personen getraind worden tot 14 januari. Hopelijk mag er daarna weer wat meer en kunnen we weer “normaal” trainen om dan weer wedstrijden te spelen en hopelijk het lopende seizoen nog af te maken. 

Langs deze weg willen we iedereen een fijne kerst en een gezond 2022 wensen en hopen we snel weer iedereen op de club terug te zien.

De Technische commissie