Door het afzeggen van Pelikaan onder 23 moest er snel een andere tegenstander gezocht worden. Gelukkig werd er in ZBVH snel een oefentegenstander gevonden. Zij kwamen met een mix van 1e, 2e en JO19-1 spelers naar de Lange Weide. Je kon duidelijk zien dat hun nog nooit in deze samenstelling gespeeld hadden en het dus allemaal erg onwennig overkwam. Daarin tegen zette het team van Danny Mayers en Joey Kortlever een hele goede wedstrijd neer met soms hele mooie aanvallen en ook fraaie doelpunten. De wedstrijd stond onder leiding van Jaap van Drunen en de grensrechter bij FC Binnenmaas was deze keer Cees Goud.

FC Binnenmaas schoot uit de startblokken en na 20 seconde had Dylan Doek de eerste kans al op zijn schoen maar de keeper van ZBVH redde knap. Maar een paar minuten later begon het echt goed te lopen bij FC Binnenmaas. Junior van Esch die met 5 goals topscorer van de avond werd, drukte twee keer goed af en Stefan den Hoedt maakte een knappe goal in de lange hoek. Zo stond het 3-0 na zo’n 20 minuten en verslapte de concentratie een beetje. Zo kon ZBVH ook aan aanvallen gaan denken en hierbij kwam een aanvaller van ZBVH vrij voor keeper Milan Schouten. Die hield met een knappe redding zijn doel schoon. FC Binnenmaas schrok wakker en ging weer beter combineren. Dylan Doek maakte zijn eerste van de wedstrijd en Junior kon een intikker maken na een mooie actie van Mike de Graaf op de achterlijn. Net voor rust wist Junior ook nog zijn 4e te maken en zo kon men met 6-0 naar een bakkie thee.

Na de rust vier wissels zodat iedereen zijn minuten kon maken. Je zag dat het even weer zoeken was, maar ook de passing was wat onzuiver. Misschien door het veld, maar door op gras te spelen wordt ook een hogere concentratie verwacht. Maar na zo’n 10 minuten werd het spel weer beter en maakte Junior zijn 5e van de wedstrijd en leek de ban weer gebroken. En mooie solo van Sydney Korver werd gestuit met een overtreding in de zestien. Scheidsrechter van Drunen kon niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. De sterk spelende Kris van Efferen ramde de bal in de hoek, 8-0. De hard werkende Wessel van Haren pikte ook zijn goaltje mee en Stefan den Hoedt en Dylan Doek mochten hun 2e van de avond nog maken. Zo kwam er een eindstand van 12-0 op het scorebord te staan. Het toch wel vele publiek voor de doordeweekse avond had een leuke wedstrijd gezien met zeker een paar mooie goals. Het was ook goed om te zien en te prijzen dat ZBVH bleef knokken voor een goal en ook zeker sportief bleef spelen. De trainers hadden weer goede en nieuwe dingen gezien die ze mee kunnen nemen naar de volgende wedstrijd op dinsdag 7 december als SC Feyenoord JO19-1 naar FC Binnenmaas komt. Wie weet, gaan we dan naast nieuwkomer in deze wedstrijd en goed ingevallen Jeppe Lubbelinkhof weer nieuwe JO19 spelers aan het werk zien in ons onder 23 team. U bent van harte welkom!

Opstelling FC Binnenmaas:
Milan Schouten, Joris Krijger, Sander Sterrenburg, Max Huisman (Jeppe Lubbelinkhof), Joey de Graaf, Mike de Graaf (Sydney Korver), Kris van Efferen, Stefan Kerpel, Stefan den Hoedt (Joshua Ender), Dylan Doek (Wessel van Haren), Junior van Esch.