Op “Halloweensday” bij FC Binnenmaas kwam het Vlaardingse Deltasport van (de afwezige) trainer Ton Pattinama op bezoek. Naast het al langer bekende geblesseerde vijftal was de zieke Steve van Puffelen nog bij gekomen. Gelukkig gaat het voetballend steeds beter bij het team van trainer Michel van Noort.

De Event Tyres formatie schoot letterlijk uit de startblokken. Na 30 seconden was er een perfecte voorzet van de weer zeer hard werkende Yannick van der Laan op Daan Leggedoor die het vizier in het begin van de wedstrijd nog niet op scherp had staan. Bal hard over de lat. Maar na vijf minuten was het wel raak. Een mooie een-twee tussen Michael Mathilda en Daan Leggedoor die donderdag op de training nog was geoefend paste precies door het centrum van Deltasport. Michael maakte deze kans koelbloedig af, 1-0. Binnenmaas ging door met goed spel en nu was vanaf links Wessel Kool die Daan Leggedoor een niet te missen kans aanbood. Maar weer zocht Daan het doel te hoog. Gelukkig gaat Daan nooit bij de pakken neerzitten en blijft continu hard werken en loeren op meer kansen. En in de 20ste minuut kreeg hij hier ook de beloning voor. Een te scherpe diepe bal van Yannick van der Laan werd door de keeper van Deltasport verkeerd ingeschat en Daan wist hier nu wel raad mee. Met zijn linker schoof hij de bal in de lege goal, 2-0. Tot dan een dik verdiende voorsprong en dat frusteerde Deltasport ook. Hierdoor werd het spel wat grimmiger enĀ  omdat FC Binnenmaas iets minder zuiver speelde koste dat in verschillende duels Luc Rozendaal, Charlie de Graaf en Michael Mathilda een gele kaart. Ruststand 2-0.

FC Binnenmaas kwam goed uit de rustperiode maar vergat zich weer te belonen. Daan Leggedoor stuitte na een goede steekbal van Wessel Kool op de uitkomende keeper. Wessel was vandaag ook de koning van de assists want hij bediende ook Michael Mathilda die hard op de paal schoot. De daarop volgende tegenaanval gebeurde er iets wat de wedstrijd totaal zou veranderen. Assistent scheidsrechter Cees Goud vlagde terecht voor een buitenspelsituatie maar de tot dan prima leidende scheidsrechter wuifde het weg en zo scoorde Deltasport de aansluitingstreffer 2-1. Hierna ging de scheidsrechter toch naar Cees om zijn verhaal aan te horen. Hierna werd Cees weggestuurd maar het vreemde was dat de scheidsrechter ook geen andere grensrechter meer toe liet ondanks de smeekbede van trainer Michel van Noort. En zo werd het voor de verdediging van FC Binnenmaas moeilijk om de aanvallers van de goal te houden. Een tuimeling in de zestien betekende ook nog een zeer goedkope strafschop die gelukkig prima werd gestopt door keeper Thijs Botterhuis en ook de rebound van Jardao Pattinama wist hij naast zijn goal te tikken. Helaas kwam de gelijkmaker er toch. Een corner kon makkelijk ingekopt worden en zo werd het 2-2. Doordat er geen grensrechter meer aan de kant van FC Binnenmaas stond en de scheidsrechter het zelf wel allemaal dacht te kunnen zien gingen er buitenspelsituaties en uitballen gewoon vrolijk verder. FC Binnenmaas richtte zich weer op en ging toch maar weer verder van de goal spelen. Na een lange bal wist Wessel Kool zich met 1 aanname schitterend van zijn verdediger te ontdoen en versnelde nog maar eens naar de achterlijn. Weer bediende hij Daan Leggedoor op maat die nu wel de trekker overhaalde, 3-2. De wedstrijd leek gespeeld maar Robin Verhoeven maakte het nog heel spannend door een kopbal verkeerd in te schatten. Maar gelukkig was daar weer doelman Thijs Botterhuis die de bal uit de hoek plukte. Na 70 minuten was de wedstrijd echt gespeeld, een goede steekbal van Yannick van der Laan op Daan Leggedoor die weer alleen op de keeper af kon gaan en in twee instanties zijn hattrick voltooide, 4-2. De spitsen hadden hun werk gedaan en werden vervangen door Delano Oehlers en Junior van Esch. Ook Mayles Glen en Stefan den Hoed kwamen nog in het veld om de wedstrijd uit te spelen. Helaas kreeg tegen het einde van de wedstrijd de zeer sterk spelende Leroy Verwey nog een gele kaart voor een correct gewonnen duel. Het bleef 4-2 tot het einde en het team kon zich gaan uitleven in de kantine die werkelijk schitterend was omgetoverd tot een groot spookhuis door onze damesteams. Een grote pluim voor hun organisatie en uitvoering hiervan.

En zo bleef het nog heel lang spookachtig gezellig in een bomvolle (iedereen werd netjes gecontroleerd bij de deur) kantine waar bijna iedereen ook schitterend verkleed was en zo de Halloween costume party tot een groot succes maakte.

De dag kon eigenlijk al helemaal niet meer stuk door de winst (1-2 bij Pernis 2) van het 3e elftal door twee kopballen van de familie Flokstra (Chris en Jens).
Het 2e elftal walste over Strijen 2 heen met 8-0. Doelpunten van Wessel van Haren (2), Joshua Ender (2), Max Huisman (2), Mike de Graaf en Delano Wolff.
De JO19-1 wist met 1-2 bij Barendrecht te winnen en dames stuurden vrouwen van Zestienhoven met 8-0 terug naar het vliegveld. Een super Saturday dus wat keeperstrainer Dylan Staneke donderdagavond een hoop kippenkluifjes gaat kosten……