FC Binnenmaas speelde dinsdag op een winderig sportpark in Hellevoetsluis tegen FC Vlotbrug. De bekende blessure gevallen waren er niet bij en daar is zelfs ook Yannick van der Laan bijgekomen.

Met de wind schuin in de rug begon de wedstrijd voortvarend, na 5 minuten een goede voorzet van Stijn Remmers op Delano Oehlers maar die kopte net over. Maar 2 minuten later was het wel raak. Een voorzet van Steve van Puffelen bleef wat hangen in de 5 meter en de keeper twijfelde met uitkomen. Delano wist hier wel raad mee en tikte de 0-1 binnen. Door goed druk te zetten op de verdediging van Vlotbrug ging een verdediger in de fout. Youri van Noort onderschepte de breedtebal maar stuitte op de keeper. De afvallende bal was voor Wessel Kool die de 2-0 na tien minuten op het scorebord zette. Je zou zeggen dat dit een goed gevoel moet geven maar FC Binnenmaas ging er niet makkelijker door voetballen. Door teveel door het centrum te spelen bleef de verdediging van FC Vlotbrug makkelijk overeind. En als men een keer doorkwam over de zijkanten was de voorzet (door de wind?) niet goed. Zodoende kon FC Vlotbrug ook aan aanvallen denken en keeper Thijs Botterhuis moest zelfs 2 keer zijn kwaliteiten tonen om oud spits van FC Binnenmaas, Riccardo Wijsbroek van scoren af te houden. Na 35 minuten moest Bryan Kruithof met lichte klachten het veld verlaten en voor hem kwam Charlie de Graaf in het veld. Gescoord werd er niet meer en zo werd de ruststand dus 0-2.

In de tweede helft maakten Robin Verhoeven voor Luc Rozendaal en Stefan den Hoedt voor Michael Mathilda hun opwachting. Het spel werd iets breder gehouden maar de voorzetten kwamen nog niet aan of er werd op de teruggetrokken ballen te zacht of onzuiver afgewerkt. Junior van Esch (ingevallen voor Delano Oehlers) was er nog het dichtste bij. Na een prima lage voorzet van Robin Verhoeven schoot hij de bal al glijdend bij de tweede paal net over. Doordat FC Binnenmaas vergat de derde te maken bleef FC Vlotbrug geloven in een beter resultaat. Na een slippertje in de verdediging kon het zo profiteren en kwam op 1-2. FC Binnenmaas schrok zo weer wat wakker en probeerde de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen. Maar van de geboden ruimte door het steeds verder naar voren spelende Vlotbrug werd maar niet geprofiteerd. Na een goede actie van de goed ingevallen Stefan den Hoedt kwam de bal bij Wessel Kool die zijn tweede van de avond maakte 1-3. De wedstrijd was gespeeld en de goed leidende scheidsrechter maakte er kort daarna ook een einde aan. Binnenmaas bekert dus door in de Fidus Cup (voorheen de Voetbal Rotterdam Cup)