Vandaag de uitwedstrijd in Vlaardingen tegen het CION van trainer Ricky v.d. Berg. Waar de selectie van FC Binnenmaas Leroy Verwey weer terug had van een schorsing moest Daan Leggedoor in de warming-up afhaken met een kuitblessure. Hierdoor moest de van blessure terugkomende Delano Oehlers in de basis beginnen. Ook de niet geheel fitte Stijn Remmers(enkel) en Bryan Kruithof (lies) begonnen in de basis omdat Youri van Noort, Maurice Boer, Joeri van Ast en Joey de Graaf ook nog geblesseerd aan de kant moest toekijken. De spoeling is dus erg dun voor het team van Michel van Noort.

CION begon beter aan het duel dan FC Binnenmaas wat door de omzettingen onwennig begon. Hierdoor kwam CION ook op voorsprong. Een tekorte terugspeelbal werd onderschept door de spits die op de achterlijn zich ontdeed van twee verdedigers en de bal in de korte hoek schoot. 1-0. FC Binnenmaas moest hier wat tegenover zetten en deed dat ook. Na een schitterende steekbal van Wessel Kool kwam Michael Mathilda alleen voor de keeper. Met een mooi stiftballetje verdween de bal in de lange hoek. 1-1. Binnenmaas drukte door. Na een overtreding op Michael Mathilda op de rand van de zestien ging aanvoerder Luc Rozendaal achter de bal staan. Met een harde schuiver verschalkte hij de keeper van CION. 1-2. Waar FC Binnenmaas met een voorsprong dacht te gaan rusten gooide CION er nog een stukje fysiek tegenaan. Na slap verdedigen van FC Binnenmaas vanaf het middenveld tot aan verdediging kwam CION op gelijke hoogte. 2-2 en dus ruststand.

Na rust kwam Mayles Glen in het veld voor Stijn Remmers en schoof Charlie de Graaf door naar het middenveld. Het spel werd niet veel beter maar FC Binnenmaas kreeg wel genoeg kansen om weer op voorsprong te komen. Eerst ging Delano Oehlers schuin alleen op de keeper af maar schoot in het zijnet. Wessel Kool had een beter lot verdiend met een inzet op de keeper en een schot net langs de kruising. De hardwerkende, maar ongelukkig spelende Yannick van der Laan leverde een prima voorzet af op Delano Oehlers. Was het pech, was het ritme, vermoeidheid of schrok hij toch van de mistastende keeper? Maar zijn kopbal ging helaas over de lat in plaats van eronder. Steve van Puffelen kwam nog in het veld voor de moegestreden Bryan Kruithof en ook JO19-1 speler Kris van Efferen maakte zijn debuut door Delano Oehlers te vervangen die het gelukkig nog heel lang vol had gehouden na zo lang niet gespeeld te hebben. Hopelijk hersteld hij ook goed van deze wedstrijd en kan hij volgende week weer van waarde zijn. CION liet dan wel wat minder zien dan in de eerste helft maar kreeg net voor tijd een goede 1op1 kans die goed werd gestopt door Thijs Botterhuis. Maar het werd toch nog erger voor FC Binnenmaas. Een makkelijk gegeven strafschop van de overigens prima leidende scheidsrechter Prins werd een 3-2 voorsprong voor de thuisploeg.Op het einde van de wedstrijd werd er door FC Binnenmaas toch nog een verdiend punt (als je de kansen bij elkaar optelt) uit het vuur gesleept. Een van richting veranderde voorzet van Luc Rozendaal verraste de verdediging van CION en Michael Mathilda kon zijn tweede van de middag binnenkoppen. Zo werd er door FC Binnenmaas weer niet gewonnen, maar ook niet verloren. Het is maar net hoe je het bekijkt.

Hopelijk gaat het volgende week thuis tegen Alexandria’66 beter met de kansen om en spelen we, om met de woorden van keeperstrainer Dylan Staneke te spreken, niet vervroegd Sinterklaas of Kerstman. Uiteraard hopen we wel weer op de steun van onze supporters die ook vanmiddag weer talrijk aanwezig waren.

Aanstaande dinsdagavond speelt FC Binnenmaas de bekerwedstrijd uit in Hellevoetsluis tegen FC Vlotbrug (aanvang 20:00 uur). Daarin kan Youri van Noort ook weer na een schorsing zijn opwachting maken en kunnen hopelijk weer wat jongens die terugkomen van blessure minuten maken en kunnen de spelers met pijntjes wat rust krijgen.

Opstelling FC Binnenmaas:
Thijs Botterhuis, Robin Verhoeven, Leroy Verwey, Luc Rozendaal, Charlie de Graaf, Yannick van der Laan, Bryan Kruithof (Steve van Puffelen), Stijn Remmers (Mayles Glen), Michael Mathilda, Delano Oehlers (Kris van Efferen), Wessel Kool.

De wedstrijd van het 2e elftal tegen OSV Oud-Beijerland is verzet naar zaterdag 23 oktober om 12.00 uur. Het 3e elftal heeft zijn 2e overwinning geboekt door een 2-0 overwinning tegen SSS 2. Beide doelpunten werden gemaakt door Kjell de Boon.