Afgelopen zaterdag bleef FC Binnenmaas wederom steken op een gelijkspel, ditmaal tegen FC Charlois.

FC Binnenmaas leek zichzelf niet. Het begon erg nerveus en dat bleef de gehele wedstrijd over de ploeg ‘heen hangen’. Er werd haastig en onnauwkeurig gespeeld; iets wat we in de voorbereiding niet gezien hebben. En om dit aan het aantal afwezigen te hangen, gaat te ver en doen we ook de tegenstander te kort. FC Charlois speelde een prima partij, met behendige spelers en veel druk naar voren.

In de eerste helft scoorde Daan Leggedoor, uit een scrimmage, de 1-0. Nog geen 10 minuten later lag de 1-1 er al weer in. Een schitterende vrije trap van David dos Santos Ferreira werd door Thijs Botterhuis nog goed tegen de lat verwerkt, maar een paar Binnenmaasspelers stonden te slapen en zo kon Charlois langszij komen: 1-1.

In de 2e helft eigenlijk hetzelfde beeld. Veel balverlies en verkeerde keuzes aan beide zijde, zorgde voor veel spanning en kansen voor beide goals. Luc Rozendaal redde Binnenmaas in de laatste 5 minuten door een 1 tegen 4 situatie (?) goed in te schatten en de bal te onderscheppen. Daardoor bleef het terecht bij een gelijkspel.