De eerste wedstrijd van het onder 23 team van FC Binnenmaas tegen Poortugaal onder 23 is met 5-1 gewonnen.

In een zeer aantrekkelijk en sportief duel ging het spel in de eerste helft snel op en neer onder leiding van scheidsrechter Jaap van Drunen. Ook de beide assistent scheidsrechters (bij FC Binnenmaas was dit deze keer Derk vd Laan) deden het prima. Bij elk vlagsignaal voor of tegen werd er niet gereageerd door publiek, staf of spelers en dat mag ook wel eens gezegd worden. Na een waarschuwingsschot van de van blessure herstellende Delano Oehlers was het Bryan Kruithof die na 8 minuten met een harde goed gedrukte schuiver de 1-0 op het bord zette. De ploeg onder leiding van Danny Mayers en Joey Kortlever drukte daarna door en kreeg meer kansen en achterin hield het de zaak goed gesloten waarin Sander Sterrenburg zich in positieve zin onderscheidde. Na een mooie aanval over de rechterkant wist Junior van Esch de 2-0 te maken. Er was 1 gevaarlijk moment van Poortugaal maar via de vingertoppen van doelman Youri Hoppema kwam de bal op de kruising. En zo werd de ruststand 2-0.

Na rust was het direct raak voor FC Binnenmaas. Na een mooie aanval over links en eenĀ  goede voorzet van Stefan den Hoedt was het de ingevallen Dylan Doek die goed naar de eerste paal kwam en de bal precies zo toucheerde zodat de bal onhoudbaar de lange hoek in verdween. 3-0. Maar ook Poortugaal speelde zeker niet slecht. Na een afgeslagen corner kegelde de aanvaller randje zestien de bal onhoudbaar voor de ingevallen doelman Milan Schouten onderkant lat in de goal. 3-1. FC Binnenmaas schakelde weer een tandje bij en na een goed lopende aanval via Sydney Korver en Mike de Graaf kon Dylan Doek zijn hoofd net niet goed tegen de bal krijgen na weer goed naar de eerste paal te zijn gekomen. Maar bij de volgende aanval was het wel raak. Na een aanval door het midden maakte Dylan zijn tweede van de avond. 4-1.Bijna werd het zelfs een hattrick voor Dylan maar zijn hard ingeschoten bal vanaf de vijf meterlijn kwam tegen het hoofd van de keeper van Poortugaal. Toch kwam de 5-1 er ook nog. Een kwartier voor tijd schoot Wessel van Haren na een goede steekbal van Youri van Noort de bal langs de keeper. Hierna werd het door vermoeidheid wat slordiger en werd te snel de diepe bal gezocht. Hierdoor kwamen er nog wel wat kansjes maar gescoord werd er niet meer. Ook bij Poortugaal ging het kaarsje langzaam uit en bleef het dus bij de eindstand van 5-1. Voor FC Binnenmaas een zeer nuttige wedstrijd waar men zeker mee verder kan.

De volgende wedstrijd van het onder 23 team is op dinsdag 9 november thuis tegen Pelikaan. Hierin kunnen andere spelers hun kunsten vertonen want er kloppen meer jeugdspelers op de deur die volgend seizoen de stap naar de selectie willen maken.

Opstelling FC Binnenmaas:
Youri Hoppema (45 Milan Schouten), Leroy Verwey, Max Huisman, Sander Sterrenburg, Joey de Graaf, Bryan Kruithof(45 Sydney Korver), Youri van Noort, Stefan den Hoedt, John Reinsma (45 Mike de Graaf), Delano Oehlers (45 Dylan Doek), Junior van Esch (50 Wessel van Haren).