Na de spectaculaire wedstrijd tegen Sparta AV, stond FC Binnenmaas afgelopen zaterdag tegenover streekgenoot v.v. Strijen. Een heuse derby dus.Dat het lastig zou worden, wisten ze bij FC Binnenmaas wel. Het veld bij Strijen is niet één van de beste van de competitie en een streekderby, zoals deze, gaat nooit zoals verwacht.

FC Binnenmaas startte nerveus en door wat schoonheidsfoutjes kreeg Strijen, in de counter, de eerste 10 minuten 2 grote kansen. Gelukkig werden deze niet verzilvert, maar de toon was gezet door Strijen: afwachten en toeslaan! Binnenmaas herpakte zichzelf daarna en trok het spel naar zich toe. In de eerste helft resulteerde dat in een handvol goede kansen. Binnenmaas ging een beetje ongelukkig om met de kansen en daardoor kreeg, onbewust, de keeper van Strijen steeds meer zelfvertrouwen en hield op een gegeven moment echt alles uit zijn doel.

In de tweede helft het zelfde beeld; een aanvallend Binnenmaas en een verdedigend Strijen, dat maar een paar keer in problemen kwam. FC Binnenmaas ging meer risico nemen en stuurde meer spelers naar voren. Hierdoor ontstond er uiteraard meer ruimte voor Strijen, dat in het laatste kwartier het gevaarlijkste was voor het doel van FC Binnenmaas. Maar een goed keepende Botterhuis hield zijn doel schoon.
In de laatste minuut kreeg FC Binnenmaas de grootste kans van de wedstrijd, maar de keeper van Strijen tikte een kopbal van Leggedoor netje uit het hoekje en daardoor eindigde deze derby, teleurstellend voor FC Binnenmaas, zoals het begon: 0-0.