De eerste competitiewedstrijd speelde FC Binnenmaas thuis tegen titelkandidaat Sparta. Na een wisselvallige voorbereiding met wisselende resultaten keek iedereen er naar uit waar het team zou staan. FC Binnenmaas begon goed aan de wedstrijd. Al in de 2e minuut een mooie aanval over links met een teruggetrokken bal op Yannick V.d. Laan die de keeper op zijn weg vond. In de 8e minuut werd Yannick weer de diepte ingestuurd maar 1 op1 op de keeper was de inzet te zwak. Bij de eerste de beste kans voor Sparta was het meteen raak. Jay Jay Gulpen schoot prachtig de bal onhoudbaar in de kruising. Hierdoor ging Sparta makkelijker voetballen en creĆ«erde meerdere kansen. Jordi de Zwart scoorde eerst uit een rommelige situatie waar FC Binnenmaas de bal niet uit de vijf meter kreeg 0-2. Na 25 minuten mocht Jordi de Zwart zelfs zijn tweede van de middag inkoppen. 0-3. Toch kreeg FC Binnenmaas nog twee 100% kansen om de score wat dragelijker te maken, maar Michael Mathilda en Yannick V.d. Laan konden de keeper van Sparta niet passeren. Een donderspeech en een wissel (Steve van Puffelen voor Michael Mathilda) moest de ploeg van Michel van Noort een ander aanzien geven. Waar Sparta het gaspedaal niet verder indrukte ging FC Binnenmaas vol energie de strijd weer aan. Na een mooie voorzet van Yannick V.d. Laan kopte uitblinker Daan Leggedoor de 1-3 binnen. Een paar minuten later ging Daan de keeper voorbij maar uit een moeilijke hoek kreeg hij de bal via de onderkant van de lat niet het doel. Maar FC Binnenmaas voelde wel aan dat er toch nog wel een resultaat te halen viel. Sparta liep steeds verder terug en wisselde een paar spelers om het tij te keren. Maar de 2-3 kwam er toch. Na weer een mooie voorzet van Yannick kopte Daan weer binnen. Sparta begon te wankelen en ging steeds meer tegen zichzelf spelen. FC Binnenmaas wisselde de moegestreden Robin Verhoeven en Stijn Remmers die beide als eerste jaars senior zeer verdienstelijk hun competitie debuut hebben gemaakt. Voor hen kwamen Bryan Kruithof en Wessel Kool in het veld. Een goede actie over links van Wessel Kool met een prima voorzet op maat op het hoofd van Yannick V.d. Laan betekende de verdiende gelijkmaker. 3-3. Sparta raakte over de kook en in een potje duwen kreeg de linksback zijn tweede gele kaart. Wat hij daarna met zijn gedrag liet zien was echt Sparta onwaardig. Eerst spuugde hij richting supportertjes van FC Binnenmaas van amper 9 jaar om daarna de twee dranghekken buiten het veld om te duwen en toen nog provocerend richting tribune te gaan staan. Waar overigens ook veel vrouwelijke supporters van Sparta zaten die zich terecht moesten schamen om hem. Gelukkig nam de elftalleider van Sparta de speler mee naar de kleedkamer.Waar FC Binnenmaas misschien nog wel kon gaan profiteren van de man meer situatie moest het twee minuten later ook met 10 man verder. Net als vorige week bij Leroy Verwey (3 wedstrijden schorsing) liet nu de ervaren Youri van Noort zich provoceren. Er werd een “professionele” overtreding op hem gemaakt om een counter eruit te halen maar Youri reageerde zich af op de speler van Sparta. De scheidsrechter kon niet anders om ook hem van het veld te sturen. Dit gedrag moet niet vaker gaan gebeuren anders wordt de spoeling wel heel dun met de al geblesseerde spelers Delano Oehlers, Joeri van Ast, Stefan Kerpel en de dus geschorste Leroy Verwey. Dit was dus het enige smetje op de prima tweede helft die FC Binnenmaas op mat legde.

Nog te vermelden is dat i.v.m. twee afwezige keepers doelman Remi van Capelle als reserve keeper op de bank plaatsnam bij het 1e en tweede doelman Pim Rijnsburg na eerst bij het 2e gekeept te hebben direct doorging naar 3e om daar nog 3 punten te pakken. Remi en Pim bedankt hiervoor.

Volgende week speelt FC Binnenmaas de derby uit bij v.v. Strijen aanvang 14:30 uur.

Ook het 2e elftal haalde een prima resultaat bij hun eerste competitiewedstrijd. Tegen SHO werd het 3-1 (0-1 rust) door goals van John Reinsma, Junior van Esch en Wessel van Haren. Het nieuwe 3e elftal pakte ook 3 punten in de uitwedstrijd tegen Smitshoek. De 0-1 werd gemaakt door Dylan Remijn.