Op 20 augustus in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam maakte oud FC Binnenmaas jeugdspeler (t/m de JO-11)Brent Vugts met Excelsior zijn debuut in het betaalde voetbal. Die hoop was er vorige week ook al in de uitwedstrijd tegen Roda JC waardoor een groepje vrienden en oud jeugdspelers hem achterna reisden maar hem toen alleen zagen warmlopen.Want door de spannende slotfase besloot trainer Marinus Dijkhuizen toen om de punten veilig te stellen een verdediger in te brengen. Maar afgelopen vrijdagavond onder het toeziend oog van weer diezelfde vrienden, oud jeugdtrainers en natuurlijk zijn familie maakte hij bij de stand van 1-1 wel zijn opwachting.

Onder luid gejuich vanaf de Robin van Persie tribune flitste hij direct op zijn karakteristieke wijze bij zijn eerste actie langs zijn directe tegenstander en was direct dreigend richting goal. Ook de resterende tijd stond hij zijn mannetje en kon hij enorm trots zijn op het debuut waar hij zolang op hoopte. Na de wedstrijd in de bomvolle gezellige kantine ging zijn eerste shirt natuurlijk naar zijn trotse broers.Zijn trotse en blije blik was geweldig om te zien. FC Binnenmaas is natuurlijk ook enorm trots dat een jeugdspeler doorbreekt in het betaalde voetbal.

Zoals in eerdere berichten vermeld spelen er nog meer jeugdspelers van FC Binnenmaas bij onze partners Excelsior en PSV en natuurlijk hopen zij ook op ooit een doorbraak in het betaalde voetbal. 

Brent, we zullen je als club zeker blijven volgen en hopelijk volgende week op bezoek bij Jong Ajax komen er weer minuten en wie weet je eerste goal. 

Heel veel succes namens heel FC Binnenmaas.