Na de eerste competitiewinst bij Rozenburg, ontving FC Binnenmaas competitiegenoot FC Charlois op eigen terrein. FC Charlois had de eerste competitiewedstrijd ook gewonnen (2-1 thuisoverwinning op CION). 
 
FC Binnenmaas begon stroef aan de wedstrijd. Het leek of de spelers van FC Binnenmaas elkaar niet goed konden vinden of elkaar verkeerd begrepen. FC Charlois liet in die fase zien dat ze goed konden voetballen, maar profiteerde niet van het wat slordige spel van FC Binnenmaas. 
Na een kwartier spelen pakte FC Binnenmaas het initiatief en creëerde een paar goede kansen. In de 32e minuut stuurde Van Noort Leggedoor weg, die de tegenstander op het verkeerde been zette en de keeper in de verre hoek versloeg: 1-0. Tot aan de rust kwam FC Binnenmaas nog een paar keer gevaarlijk voor het doel, maar de overtuiging en de rust ontbrak om de score verder uit te bouwen.
Na de rust, waarin Mayles Glen inviel voor Ron Botterhuis, een vervelend incident voor een speler van FC Charlois. In een fair duel verdraaide hij zijn knie en moest met een brancard het veld verlaten. Wij hopen dat de blessure meevalt en wensen de speler van FC Charlois beterschap toe! 
FC Binnenmaas leek een beetje van slag van dit vervelende incident. Na 25 minuten spelen in de 2e helft, pakte FC Binnenmaas het weer op. Na een goede aanval over rechts, die uitverdedigt leek te worden, twijfelde de verdediger van FC Charlois te lang, waardoor Van de Laan goed druk zette, de bal van zijn voet plukte en de 2-0 knap binnen schoot. Hierna was de wedstrijd gelopen. FC Binnenmaas kreeg meer bravoure en de combinaties verliepen vlotter. In de 80e minuut scoorde Oehlers de 3-0 op aangeven van Leggedoor en kon diezelfde Oehlers in de 88e minuut aanleggen voor de 4-0 (strafschop). In de tussentijd waren Wijsbroek (72e minuut voor De Boer) en Mathilda (80e minuut voor Leggedoor) in de ploeg gekomen.
 
Na een leuke, sportieve en aantrekkelijke wedstrijd boekte FC Binnenmaas een terecht overwinning vanmiddag. 

Het tweede elftal behaalde ook een prima overwinning bij Strijen eerder op de dag: 2-3. Doelpuntenmakers voor FC Binnenmaas 2 waren Stefan den Hoed (2x) en Desley v.d. Boogaard. Beide teams gaan nu aan kop met 6 punten uit 2 wedstrijden!