Voor de eerste competitiewedstrijd in de nieuwe 2e klasse D moest FC Binnenmaas afreizen naar Rozenburg. 
Er werd door trainer Michel van Noort gekozen voor de nieuwe speelstijl waar volop mee was geoefend in voorbereiding en bekerwedstrijden. Zo goed als het in de laatste wedstrijden ging, bleef het nu in de 1e helft ver onder de maat.
Rozenburg had hun huiswerk goed gedaan en speelde een prima 1e helft. Door collectief slecht drukzetten van FC Binnenmaas wist Rozenburg steeds aan de zijkanten de vrije man te vinden die op hun beurt met goede crossballen de verdediging van FC Binnenmaas handen vol werk bezorgden. Gelukkig komt keeper Thijs Botterhuis weer steeds beter in vorm. Waar hij vorige week de spitsen van DBGC in een tegen een situaties van scoren afhield deed hij dat nu, tot 4x toe ook tegen Rozenburg!!! 
Hierdoor bleef het tot aan de rust 0-0. Zoals gezegd kwam de geel groene brigade met aanvallende intenties naar Rozenburg maar hier kwam dus weinig van terecht. Verkeerde loopacties, onzorgvuldig in de combinaties en het middenveld waar de creativiteit vandaan moet komen werd steeds overgeslagen. Er moest dus in de rust zeker ingegrepen worden door de staf om het tij te keren. Waar er veel spelers voor een wissel in aanmerking kwamen kon er nu maar drie keer gewisseld worden. De trainer zei dus na afloop ook een gok te hebben genomen door direct drie keer te wisselen om iets teweeg te brengen.Mayles Glen(geel) , Stefan Kerpel(geel) en Michael Mathilda waren het slachtoffer. Voor hen kwamen in het veld Charlie de Graaf, Ron Botterhuis en Maurice Boer. Ook werd er omgeschakeld naar het oude vertrouwde systeem. Dit bracht gelukkig wat meer rust en vertrouwen in het elftal. Het was zeker nog niet groots maar er werd minder ruimte achterin weggegeven. Ook bij Rozenburg was de scherpte er wat vanaf. Zij konden het hoge tempo van de eerste helft niet meer volhouden. De druk van FC Binnenmaas werd gedurende de 2e helft steeds groter. De kilometer vretende Leon Vd Stel kwam zelfs alleen voor de keeper terecht maar kon de bal niet snel genoeg onder controle krijgen. Maar een kwartier voor tijd kwam Youri van Noort aan de linkerkant voor de tweede keer goed door de defensie van Rozenburg. Waar hij de eerste te lang wachtte met het geven van een voorzet op de inkomende Daan Leggedoor deed hij het de 2e keer helemaal zelf. Youri liftte de bal netjes over de uitkomende keeper in de lange hoek. Er viel hierdoor duidelijk een last van de schouders van de spelers en de toch weer vele meegereisde supporters van FC Binnenmaas. Zelfs de ouders van Lars Brinkman waren “helemaal” op de fiets gekomen. Rozenburg moest meer risico nemen en dus meer ruimte weggeven. Dit is een kolfje naar de hand van de snelle Daan Leggedoor. Waar hij in de eerste helft vooral in de bal kwam, vroeg hij nu de bal in de diepte. Hij mocht door van de eerlijk vlaggende grensrechter van Rozenburg omdat de rechtsback van Rozenburg vergat mee op te stappen. Daan bleef koel voor de keeper, passeerde hem op de voor hem karakteristieke wijze en schoof de bal in het lege doel. Rozenburg gaf nog niet op en probeerde het nog met lange hoge ballen voor de goal van Thijs Botterhuis maar die bleef hier ook in de meeste gevallen koel en hield hierdoor de nul. Het kon over de gehele wedstrijd onterecht zelfs nog een grotere uitslag worden.
De soms warrig leidende scheidsrechter Rozenboom gaf FC Binnenmaas nog een strafschop toen Yannick Vd Laan werd neergelegd in de zestien. De vorige week trefzekere Delano Oehlers vond nu de goed keepende doelman van Rozenburg op zijn weg. Zo’n grote nederlaag verdiende Rozenburg ook zeker niet. Het bleef dus bij 0-2 en daar mocht achteraf FC Binnenmaas heel blij mee zijn.Als Rozenburg beter met hun kansen was omgegaan had hier een hele ander uitslag kunnen staan. Daarin blijft voetbal toch nog altijd een bijzonder spelletje. Volgende week komt het eveneens winnende SV Charlois (2-1 winst op CION) op bezoek op ons sportpark de Lange Weide. 
 
Opstelling FC Binnenmaas :
Thijs Botterhuis, Steve van Puffelen, Luc Rozendaal, Mayles Glen45′(Charlie de Graaf), Yannick Vd Laan, Leon Vd Stel, Youri van Noort, Michael Mathilda 45′(Ron Botterhuis), Stefan Kerpel 45′(Maurice Boer), Daan Leggedoor, Delano Oehlers