Na de eerdere overwinning tegen Excelsior’20 en de verliespartij tegen v.v. Brielle kon de selectie van trainer Michel van Noort zich vandaag plaatsen voor de tweede ronde van de beker, er moest enkel gewonnen worden van het stugge DGBC uit en in Oude-Tonge.

Al vanaf de eerste minuut zag het er naar uit dat DBGC niet van plan was om te gaan voetballen en trok zich massaal terug bij balbezit van FC Binnenmaas. DBGC wordt gevaarlijk door snelle uitbraken van de twee snelle buitenspelers Sep en de Blok. Binnenmaas controleerde het duel vanaf minuut één en al snel volgde de eerste echte doelkansen. Toch was het wachten tot in de 11e minuut totdat de 0-1 gemaakt werd. Na aangeven van Leggedoor, was het Oehlers die zijn eerste doelpunt van de wedstrijd maakte. Een schot van afstand verdween onder keeper Nieuwland door in het doel. Heel kort daarna en wel in de 13e minuut was het alweer raak. Nu was het Leggedoor die de keeper van DBGC het nakijken gaf, 0-2. Hierna waren er nog een heel aantal kansen om de stand te verhogen, maar telkens bleek de afronding of de laatste bal niet goed of zuiver. Ook DBGC kreeg middels de zijkanten enkele mogelijkheden om tot scoren te komen. Maar telkens was het keeper Botterhuis die de tegengoal voorkwam. In de 34e minuut was het dan wel raak voor DBGC. Na matig ingrijpen van de defensie was het de Bok die de stand op 1-2 bracht. Niet écht een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen, maar DBGC was weer in de wedstrijd. Net voor rust, in de 45e minuut werd het verschil weer op 2 doelpunten gebracht, na een diepe bal naar voren. Keeper Nieuwland kwam ver buiten zijn doelgebied, maar miste de bal. Hierdoor was het voor Oehlers een makkie om de bal de goal in te dribbelen. De ruststand kwam zo op 1-3.

Na de rust eigenlijk hetzelfde wedstrijdbeeld, FC Binnenmaas die aanviel en DBGC die loert op de counter. In de 69e minuut was het wederom Oehlers die scoorde en de 1-4 op het scorebord bracht. Kort daarop maakte Oehlers zijn 4e goal van de dag door de terecht toegekende strafschot netjes binnen te schieten. Door dit resultaat is FC Binnenmaas verzekerd van de volgende ronde in de KNVB-beker.

Volgende week de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, in en tegen v.v. Rozenburg.

Opstelling FC Binnenmaas:
Botterhuis, Glen (83” Huisman), Rozendaal, Botterhuis (45” v Puffelen), van Noort, vd Stel, Kerpel, Mathilda (geel, 74”den Hoed), Leggedoor (55” de Ruiter), Oehlers, Wijsbroek (geel).

Opstelling Rozenburg:
Nieuwland, Coolbergen, Dees (geel, Macloet), De Gast, Vogelaar, Koster , de Blok (geel, Lugthart), Balaydin, Maliepaard, Mackloet, Sep (de Man).