Op zaterdag 29 augustus startte het beker avontuur van onze JO13-1. De JO13-1 gaat uit komen in de Hoofdklasse. In de voorbereiding op de beker werden er al flink wat goede resultaten geboekt. Zo werd RBC Roosendaal (2e divisie) thuis verslagen met 3-1 en VV Spijkenisse (1e divisie) op een knap gelijkspel (4-4) gehouden.

De eerst beker wedstrijd was thuis tegen Slikkerveer JO13-1 (HK). Het leuke aan dit duel was dat deze selecties al diverse seizoenen het tegen elkaar opnemen. Onze JO13-1 had het in het begin lastig tegen deze tegenstander. Slikkerveer was niet met de intentie gekomen om te voetballen. Hierdoor moest onze JO13-1 het spel maken. Dit bleek lastig. Gelukkig beschikt de JO13-1 over spelers met veel individuele kwaliteiten. Ook de fitheid van het team is meer dan goed te noemen. Hierdoor werd er toch een meer dan verdiend resultaat geboekt, uitslag 4-1.

Op zaterdag 5 september stond de 2e bekerwedstrijd gepland. Ditmaal tegen VV Nieuwerkerk JO13-1 (2e divisie). Een lastige tegenstander op papier. Onze JO13-1 kwam slecht uit de kleedkamer, er stond geen “prik” op het team. Hierdoor maakte wij het onnodig moeilijk tegen deze tegenstander die er kort op zat. Hierdoor gingen we rusten met een 1-1 gelijkstand. De trainers gaven de nodige coach momenten mee. Dit was niet tegen dovemansoren gezegd binnen 7 minuten was er een verdiende voorsprong van 1-3 op het scorebord. De zeer snelle spits van Nieuwerkerk was voor ons de grootste plaaggeest. Uiteindelijk trok onze JO13-1 aan het langste einde, uitslag 3-4.

Zaterdag 12 september stond de laatste bekerwedstrijd van JO13-1 op het programma. TOGB JO13-2 is geen onbekende voor ons aangezien we al een keer tegen elkaar oefende. Onze boys waren dus gewaarschuwd. In een iets andere opstelling dan normaal was de eerste helft eenrichtingsverkeer in ons voordeel. Alleen de afronding ontbrak. De uitstekende keeper van TOGB was een ware plaaggeest voor onze ploeg. Wel wist Raf het netje te vinden maar in een omschakel moment kwam ook TOGB er goed uit. Ruststand 1-1. In de tweede helft zakte TOGB tactisch nog iets verder in. Hierdoor moesten wij tegen veel mensen het spel maken. En waakzaam blijven voor de counter. Via Dion maakte we 1-2 uit een corner. Met nog een paar minuten op de klok krijgt TOGB een vrije trap die via de scrimmage achter onze keeper valt. 2-2 gezien het spelbeeld misschien niet verdiend maar TOGB heeft er hard voor gestreden.

JO13-1 plaats zich met dit gelijkspel als groepswinnaar voor de volgende ronde van de beker. Goed gedaan, dat het maar een leerzame competitie mag worden.

Veel succes

Een tevreden supporter