”Alle sportclubs en sportvoorzieningen zijn dicht, er vinden geen georganiseerde sportactiviteiten plaats, ook niet in de openbare ruimte, sporten in de openbare ruimte is toegestaan in een groep van maximaal 3 personen waarbij de 1,5 meter afstand in acht genomen dient te worden, op bovenstaande wordt gehandhaafd, voor de topsport wordt geen uitzondering gemaakt en gelden ook bovenstaande maatregelen, op uiterlijk 6 april wordt bezien in hoeverre deze maatregelen voor de sportwereld verlengd worden, tot 1 juni kunnen er geen evenementen en toernooien worden georganiseerd. Over het verdere verloop binnen de sport zal pas een besluit worden genomen in de aanloop naar 6 april. Op basis van het besluit van de overheid is besloten geen wedstrijden met publiek te spelen voor 1 juni. ”

Bovenstaand is een korte samenvatting van de verscherpte maatregelen, aangaande sportverenigingen, die de overheid in overleg met het RIVM dinsdag bekend maakte op de persconferentie.

Wat voor gevolgen heeft dat voor FC Binnenmaas?

Voetballen bij FC Binnenmaas – VERBODEN.
Het is tot minimaal 6 april ten strengste verboden om te voetballen op ons sportcomplex. Hoe verleidelijk het weer en de ‘vakantie’ ook is: niet doen!! Het RIVM heeft namelijk alle sportverenigingen opgelegd hun complex gesloten te houden. Mocht de jeugd toch deze regels overtreden, komt hen dat op een fikse boete te staan van omme nabij de 100 euro. In Heinenoord zijn de eerste ‘slachtoffers’ hiervan al gevallen. De hekken zijn niet voor niets gesloten, klim er dus niet overheen!

Kantine – GESLOTEN.
Ook de kantine is tot tenminste 6 april gesloten. Daarna wordt de situatie opnieuw beoordeeld. 

Wedstrijden/Trainingen – AFGELAST
Zoals vermeld wordt er pas op 6 april een nieuw besluit genomen over het competitievervolg in het betaalde- en amateurvoetbal. Tot deze datum zijn ook alle trainingen en wedstrijden afgelast. 

Wij hopen u voor nu voldoende geïnformeerd te hebben. Verder gelden alle bovenstaande maatregelen tot tenminste 6 april. Als bestuur zullen wij de landelijke ontwikkelingen en besluitvorming rond 6 april op de voet blijven volgen. De mogelijke consequenties voor onze vereniging worden dan ook weer in kaart gebracht.

Overigens is de technische commissie op de achtergrond gewoon bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen conform de normale planning. Hierbij het verzoek aan de (jeugd)leden om eventuele mutaties voor wat betreft het lidmaatschap zo snel mogelijk door te geven aan de ledenadministratie zodat er op tijd rekening gehouden kan worden met de indelingen voor het nieuwe seizoen. 

Let op elkaar en denk aan elkaar, wees verstandig! 

Het Bestuur