De jeugdvoetbalopleiding is de levensader van ieder club in het professionele, maar zeker ook in het amateurvoetbal. In de laatste jaren is er in het jeugdvoetbal in de Hoeksche Waard een verschuiving waar te nemen en wel bij FC Binnenmaas waar de jeugdteams nu structureel in de Hoofdklasse en 1e klasse spelen. De jeugdopleiding is in 2015 onder een vergrootglas gelegd en een nieuw jeugdplan is opgesteld om de opleiding te verbeteren. Dit lijkt zijn vruchten af te werpen. Aangezien FC Binnenmaas de afgelopen jaren stappen heeft gemaakt en dit zichtbaar is in resultaten en niveaus door de gehele club heen.

Dit alles is natuurlijk te danken aan de vele vrijwilligers die zich wekelijks keihard inzetten om deze stappen voorwaarts te blijven maken en vooral ook vast te houden. Naast dat we kijken naar motorische en fysieke ontwikkeling is het ook belangrijk om naar de ontwikkeling van sociale vaardigheden te blijven kijken zoals; samenwerken, zelfvertrouwen, discipline en zelfreflectie. Want pas als een kind goed in zijn of haar vel zit kun je als speler ook groeien. Kinderen en ouders lijken de manier van werken te waarderen, omdat ze zien dat kinderen plezier hebben, leren samenwerken en een steeds hoger niveau halen. Steeds vaker zien we dan ook dat speler(ster)s van andere omliggende verenigingen de overstap naar FC Binnenmaas maken om zo ook een ontwikkeling door te maken, ongeacht het niveau.   

Bij de jongste jeugd groeien we ook enorm hard door de aantrekkingskracht van de gratis mini-Champions League. We zitten nu al op bijna 40 kinderen en het plezier straalt er ook hier vanaf. De ontwikkeling van de mini Champions League is mogelijk gemaakt door de Business Club Binnenmaas. Een  groep enthousiaste ondernemers die het ondersteunen van de jeugd als doel hebben.

Mede door bovenstaande ontwikkelingen is FC Binnenmaas ook meer dan TROTS om op dit moment al de trainers voor de selectieteams voor het volgende seizoen (2020/2021) bekend te kunnen maken.

HJO Bovenbouw          :           Marius Heinerman 

Trainer JO19-1             :           Timo Rollof

Trainer JO17-1             :           Marius Heinerman

Trainer JO15-1             :           Bob Gomersbach

Trainer JO13-1             :           Patrick van Gils

HJO Onderbouw           :           Patrick van Gils

Trainer JO12-1             :           Jeroen Klarenbeek / Wesley Lagerwerf

Trainer JO11-1             :           Rob van Esch / Patrick Weteling / Raymond Buitendijk

Trainer JO10-1             :           Delano Wolff / Yanik Gomersbach

Trainer JO9-1               :           Patrick van Beekum

We zijn dan ook zeer blij met deze mooie mix van jonge enthousiaste en ervaren trainers die investeren in de ontwikkeling van de jeugdopleiding. Ook hebben alle trainers een langdurige binding met FC Binnenmaas. Dit zorgt ervoor dat de juiste cultuur bewaakt blijft binnen de club.  De komende periode gaan we met alle overige vrijwilligers in gesprek om zo de gehele jeugdopleiding van de juiste begeleiding te voorzien.

Wilt u een bijdrage leveren aan de jeugdopleiding van FC Binnenmaas dan zien we graag uw enthousiaste bericht tegemoet : jeugdopleiding@fcbinnenmaas.nl

Het doel is om de ingezette lijn de komende jaren door te trekken om zo uiteindelijk structureel met steeds meer eigen jeugd richting de Selectie door te kunnen stromen.

Wel is het zo dat we steeds vaker zien dat onze spelers en speelsters in beeld raken bij Betaald Voetbal Organisaties en dat is wat ons betreft alleen maar een teken dat we op de juiste weg zijn. Als we alleen kijken naar afgelopen seizoen dan zien we dat twee spelers de overstap naar Excelsior hebben gemaakt en dat zegt veel over het niveau waarop we nu structureel werken. Feyenoord heeft op dit moment 2 spelers gescout voor een talentenstage en 1 speler loopt een verlengde stage bij PSV. Nog twee kinderen zijn door KNVB jeugdplan uitgenodigd om daar hun talenten te laten zien. En natuurlijk onze Esmee Brugts die bij de oranjeleeuwinnen MO17 uitkomt. De contacten met andere BVO’s nemen ook toe en we zullen deze ingezette lijn de komende jaren doortrekken.

Nieuwe leden zijn van harte welkom!

We staan vanaf nu open voor aanmeldingen van iedereen (meisjes en jongens!) die van voetballen houdt en geboren is tussen 2002 en 2015. Dit zowel voor de selectieteams als voor recreatieve voetballers. Kinderen die de ambitie hebben om in de Hoofdklasse te spelen zijn welkom maar zeker ook kinderen die op 1e/2e of in de lagere klasses op een fijne manier willen spelen kunnen bij ons op hun eigen niveau en tegen kinderen van hun eigen leeftijd met plezier voetballen.

Iedereen is van harte welkom om een proeftraining te komen doen! Vanaf maart 2020 starten we bij sommige teams al met oefenwedstrijden gericht op het seizoen 2020-2021.

Aanmelden voor een proeftraining kan via : jeugdopleiding@fcbinnenmaas.nl