JO12-1 kampioen Hoofdklasse seizoen 2019-2020 

De JO12-1/2 selectie traint dit seizoen gezamenlijk en dit betekent dat de selectie uit 20 spelers bestaat. Acht van deze spelers komen vast uit in de JO12-2 en wekelijks wordt de JO12-2 aangevuld met 2 spelers van JO12-1 (roulatie basis). Hierdoor komen de beide selectie op 10.

Noemenswaardig is overigens de prestatie van JO12-2 aangezien zij tot op de laatste wedstrijddag hebben meegestreden om de 1e plaats in de 1e klasse.
Een 2e plaats is een knappe en meer dan verdiende prestatie en moeten we koesteren, met name ook wanneer we kijken naar andere verenigingen in de Hoeksche Waard die met hun 12-1 teams uitkomen in de 1e klasse of lager.

Doordat de gehele selectie op een dergelijk hoog niveau presteren zullen we aan het eind van het jaar 20 spelers afleveren die al een jaar met elkaar hebben getraind en onder voldoende weerstand hebben gespeeld waardoor er een goede JO13-1 en JO13-2 selectie ontstaat die volgend seizoen (2020-2021) mee kan doen om de prijzen.

JO12-1 is vorig seizoen(2019-2020) als JO11-1 ook al uitgekomen in de hoofdklasse. Hier waren de resultaten nog wat onstabiel waardoor de voetbalontwikkeling soms ten koste ging van het resultaat. De JO11-1 selectie is nagenoeg gelijk gebleven, echter wel 1 talentvolle externe aanvulling in de naam van Raf de Jonge die overgekomen is van SSS Klaaswaal.

De voorbereiding van JO12-1 kende geen tegenslagen en werden er tegen gerenommeerde tegenstanders prima resultaten geboekt, oa werd er tegen Excelsior BVO JO11, s-Gravenzande en MOC’17 gespeeld. Zonder verlies partijen werd er aan de beker begonnen.
Na 6 ongeslagen wedstrijden volgden er twee mindere wedstrijden en werd er verloren uit tegen BVV Barendrecht en Poortugaal. Vanaf dat moment heeft het team een mentale stap gemaakt en werd er in de eerste competitie ronde van niemand verloren en mag het team zich terecht winterkampioen noemen. Een gelijkspel tegen BVV Barendrecht JO12-1 was het enige puntverlies. Aan positief voetbal in lijn met de voetbalvisie van FC Binnenmaas ontbreekt het ook niet bij de JO12-1 met 30 voor en 5 tegen in de Hoofdklasse competitie kan elke club jaloers zijn op deze getallen.

Als club zijn we blij met de begeleiding van dit talententeam. Patrick van Gils heeft de structuur van onderbouw en deze gehele Onder 12 selectie neergezet en werkt onvermoeibaar om de spelers te helpen in hun ontwikkeling. Drie tot vier keer per week is Patrick met de spelers bezig en levert trainingen af op een hoog intensiteits niveau. De kinderen hebben plezier, werken hard en vertegenwoordigen onze club op de manier de we graag willen zien. Scouts weten onze club te vinden en diverse kinderen zijn in beeld bij BVOs. In recente oefenwedstrijden tegen Sparta BVO en Westlandia zagen we weer dat de 12-2 de kwaliteit heeft om op het allerhoogste niveau te spelen en daar ook resultaten te boeken.

Jeroen Klarenbeek en Wesley en Anouk werken nauw samen met Patrick om zo de hele selectie telkens weer stappen te laten maken. Graag willen we hen allevier bedanken voor een geweldig seizoen tot nu toe en we hopen op weer een mooie uitreiking aan het eind van het seizoen!

Komende maanden zal de 12-1 uitkomen in de hoogste Hoofdklasse, groep 1 en daarin zullen de jongens o.a. aantreden tegen mooie clubs als Westlandia, De Betrokken Spartaan en Voorschoten. Geweldig om nu met de 12-1 te kunnen spelen tegen de beste teams uit West 2!

De 12-2 zal ook uitkomen in de Hoofdklasse, groep 3 tegen ploegen als Barendrecht, Smitshoek, Capelle en Excelsior Rotterdam (Amateurs) 

Met twee teams uit hetzelfde geboortejaar uitkomen in de Hoofdklasse is een unicum voor FC Binnenmaas en mogelijk zelfs voor de Hoeksche Waard!

We zijn dan ook supertrots dat het harde werken van de spelers en trainers zo wordt beloond. 

Komende maanden zal de selectie naast de competitie ook oefenwedstrijden op een heel veld gaan spelen om zo aankomend seizoen in de Onder 13 weer 3 sterke teams op de been te brengen.

Kom je uit 2008 of 2009 en wil/kan jij volgend seizoen ook op de hoogste amateurniveau’s spelen, meld je dan aan voor een proeftraining via jeugdopleiding@fcbinnenmaas.nl