FC Binnenmaas JO19-1 kende een stroeve start van het seizoen. Dit kwam door een grote selectie met veel kwaliteitsverschil. Maar ook de manier van spelen was voor veel spelers even schakelen. Na een aantal wedstrijden gespeeld te hebben, kwamen de vastigheden steeds meer terug in het spel en werd er meer gevoetbald volgens de ideeën van de trainer.

Ten eerste wil ik iedereen een compliment geven hoe goed de sfeer en de trainingsopkomst is en hoe graag iedereen zich wil laten zien om zijn basisplaats te veroveren. Hierdoor kwamen de resultaten vanzelf en zijn wij al 6 wedstrijden op rij ongeslagen!

Iedereen draagt zijn steentje bij in het team, ook al is het als invaller of basisspeler. Iedereen gaat voor het teambelang waardoor de uitslagen steeds onze kant op vallen.

Zo stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen NSVV JO19-2 op het programma. Met nog 2 wedstrijden te gaan en 6 winstpunten voor hadden wij zaterdag aan 1 punt genoeg.

De week daarvoor waren een aantal spelers en de trainer bij de wedstrijd Strijen-NSVV geweest om beide teams te bekijken. Echter was afgelopen zaterdag de JO19-1 van NSVV vrij, waardoor wij tegen een heel ander elftal moesten spelen met een aantal JO19-1 spelers erbij. Maar dit mocht de sfeer niet verpesten en de trainer gaf voor de wedstrijd aan dat Binnenmaas haar eigen spel moest spelen en dat 0-0 ook een prima resultaat is. Toen de wedstrijd begon bleek al snel dat NSVV niet met alle JO19-2 spelers speelde waardoor de wedstrijd alle kanten op ging. Na de eerste helft (met een tussenstand van 0-0) bleek dat beide teams letterlijk en figuurlijk aan elkaar gewaagd zijn en geen team echt de betere is. Toen de tweede helft begon had FC Binnenmaas de kansen, maar zoals de wedstrijd begon zo eindigde die ook… 0-0. Ik denk een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen. FC Binnenmaas JO19-1 speelde met veel strijd, passie en inzet waardoor het punt dik en dik verdiend was. Nu met nog 1 wedstrijd te gaan staan wij 5 punten voor op de nummer 2. Waardoor FC Binnenmaas JO19-1 met nog 1 wedstrijd te spelen officieel WINTERKAMPIOEN is geworden! Gefeliciteerd mannen en complimenten aan het hele team!

FC Binnenmaas JO19-1:
Met Renzo op doel als 14-jarige tussen de 17- en 18-jarige en elke week zich staande weet te houden met goede reddingen en uitstekende uittrappen.

Stijn die wij hebben omgetoverd tot een uitstekende en rust uitstralende laatste man.

Wessel en Christophe, onze mandekkers in de verdediging. Die elke spits in de nek en rug ging waardoor hij de bal niet kon aannemen en ook niet kon scoren.

Robin en Thom, onze backs die vol passie en strijd de verdedigende maar ook zeker de aanvallende acties uitvoerden.

Gijs, onze aanvoerder. De echte leider van het team die als een blok op het middenveld stond samen met Rune en Wesley.

Rune en Wesley, onze buitenste middenvelder die aanvallend en verdedigend zijn mannetje stonden en de hele wedstrijd lang maar bleven gaan.

Junior, de topscoorder van de eerste seizoenshelft die elke keeper nachtmerries heeft bezorgd.

Finn, onze linksbenige middenvelder met veel loopvermogen die als een tandem werkte samen met Jeppe.

Rick kon op elke positie uit de voeten. Op het middenveld of als back, het maakte hem niets uit en speelde in het belang van het team.

Jeppe en Joshua, onze spitsen. Die vooral in het belang van het team moesten spelen maar ook zeker hun doelpunt mee konden pikken. En verdedigend veel meters gemaakt hebben.

Michael W, Roderick en Dylan, onze geduldige wisselspelers die zelfs in de geringe speelminuten hun doelpunten hebben meegepikt.

Jens, onze strijdbare aanspeelpunt in de spits die veel moeite had om zijn doelpunten tijdens de wedstrijden mee te pikken, maar tijdens de trainingen de ene na de andere wereldgoal maakt.

Michael P, onze snelle rechtsback die zelfs aanvallend zijn meters maakt en verdedigend ook zijn mannetje staat.

Jordi, onze pechvogel die in de eerste wedstrijd van het seizoen geblesseerd raakte, maar gelukkig op de weg terug is en na de winterstop weer zijn punten kan gaan maken! Maar die wel elke wedstrijd erbij was als trouwe supporter.

14 december spelen wij thuis om 14:30 uur tegen NSVV waar wij onze ongeslagen thuisreeks willen voortzetten. En daarna maken wij er een mooi kampioensfeestje van!

Tot slot wil ik nog kwijt: ik denk dat niemand aan het begin van het seizoen had gedacht dat wij nu met 5 punten verschil bovenaan in de tweede klasse zouden staan. Maar zoals je ziet en iets echt wil, dit te bereiken is door hard te werken en door alles eraan te doen om voor het juiste resultaat te gaan en hierin te blijven geloven.

Groetjes,
De trainer.