Zaterdag 30 november 2019

Gelijkspel na interessant duel.

FC Binnenmaas jo13-1 – v.v Hekelingen j013-1                                                  

Einduitslag 1-1.

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen de koploper v.v Hekelingen op het programma.
Hekelingen met 48 doelpunten voor was dus een tegenstander met scorend vermogen. Onze jongens waren gebrand om de wedstrijd met een goed resultaat af te sluiten.

De wedstrijd.
Binnenmaas begon ijzersterk aan de wedstrijd. Met gezonde dosis agressiviteit in het spel, hield de linies bij balverlies compact op elkaar en was gevaarlijk in de opbouw. Hekelingen had een aantal goede en behendige spelers. Eén daarvan stond voorin en was een zeer snelle kleine donder. Binnenmaas was gewaarschuwd en hield deze speler goed in de gaten.   Het spel van Hekelingen was duidelijk, van achteruit of het midden met lange ballen de snelle aanvallers bedienen. Binnenmaas gaf de tegenstander geen kans om te spelen. Ze zette druk op de bal en zaten kort op de tegenstander. Binnenmaas combineerde er op los en door een flitsende opbouw werd een buitenspeler met een steekpas de 16 meter gebied ingestuurd. Met een snelle voorzet die vlijmscherp voor het doel langs ging werd de bal op een haar bijna ingetikt door de spits. Dit had de 1-0 kunnen zijn maar helaas. Hekeling was dus gewaarschuwd. Binnenmaas zette het spel voort zoals ze begonnen en kwamen een paar keer gevaarlijk voor het doel maar het scoren lukte niet.
Na een aanval van Hekelingen, waarbij de snelle jongens de diepte in werden gestuurd werd deze aanval ternauwernood afgeslagen door Binnenmaas. Helaas werd na het slordig uitverdedigen de kleine donder van Hekelingen niet in de gaten gehouden. Hij ontving de bal sprintte richting de keeper van Binnenmaas. Door zijn snelheid was hij door niemand meer te achterhalen. Hij verschalkte de keeper met een droge schuiver in de hoek, 0-1.
Uit alle macht ging Binnenmaas naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer. Keer op keer werden de aanvallen van Binnenmaas afgeslagen. Hekelingen kon geen grip meer krijgen op de wedstrijd.
Voor de rust had Binnenmaas nog kans op de gelijkmaker, maar Hekelingen ging met de voorsprong de tweede helft tegemoet.

Tweede helft.
Na de rust was de eerste kans voor Binnenmaas maar door de goede Hekelingse verdedigers viel de gelijkmaker niet. Hekelingen was inmiddels met twee aanvallers gaan spelen om zodoende de voorsprong te behouden. Maar Hekelingen kon geen vuist meer maken, ondanks de paar kleine tegenaanvallen. De kansen op de gelijkmaker voor Binnenmaas werd keer op keer groter. Het spel werd feller maar bleef sportief. Met een paar goede aanvallen van Binnenmaas werden de spitsen bediend maar bal ging er niet in.   Na een hoekschop van Binnenmaas viel bal voor de voeten van een van onze speler en met een schot in de bovenhoek viel de verdiende gelijkmaker binnen, 1-1.
Het doelpunt werd met grote vreugde gevierd want door het spel van Binnenmaas was dit een zeer verdiende gelijkmaker.
Binnenmaas pakte de draad weer op en ging verder met messcherpe aanvallen. Hekelingen moest alle zeilen bijzetten om een tegendoelpunt tegen te gaan.   In de slotfase van de wedstrijd kreeg Binnenmaas een vrije trap op ongeveer 20 meter van de doellijn.   In het team zitten een aantal jongens die met gemak deze afstand kunnen overbruggen.   Na schot op doel die net werd aangeraakt door de Hekelingse muur viel de bal voor de voeten van een van onze spelers. Hij schoot de bal langs de keeper in het doel. De vreugde bij Binnenmaas duurde kort, helaas stond de speler buitenspel en werd het doelpunt afgekeurd.
Kort daarna floot de scheidsrechter de wedstrijd af en eindigde dit interessante duel in een gelijkspel.

Binnenmaas kan tevreden zijn met spel en kan wanneer ze dit volhouden volgend seizoen makkelijk meedoen in de bovenste rang.

Ouders/verzorgers, familie, vrienden en kennissen.