Spartaan’20 JO13-4 – FC Binnenmaas JO13-1

1e klas. 

Zaterdag stond de wedstrijd tegen Spartaan’20 op het programma. Op papier altijd een lastige tegenstander. 

De wedstrijd ging gelijk op en beide teams gaven elkaar geen meter ruimte.  Er werd gestreden om iedere meter. Spartaan’20 hadden snelle buitenspelers die menig verdediger met gemak er uit liepen.  Onze verdedigers stonden zeer kort op de man om het voetballen van de tegenstander te beletten.   Na een aanval en een scrummage  in de 16 meter gebied van FC Binnenmaas viel de bal goed voor de tegenstander maar helaas niet goed voor FC Binnenmaas.  De bal werd erin gefrommeld waardoor Spartaan’20 de 1-0 maakte.   FC Binnenmaas zette druk op de tegenstander waardoor in een korte tijd goed kansen werden gecreëerd.  De 1-1 hing in de lucht. Het duurde ook niet lang en nog voor de rust viel de verlossende gelijk maker voor FC Binnenmaas, 1-1.

De tweede helft begon als de eerste helft. Er werd aan beide zijden goed gevoetbald maar door goede inzet en doorzettingsvermogen van FC Binnenmaas werd uiteindelijk de 1-2 gescoord.  De tegenstander gaf meer druk en zette met goed combinatie spel in het 16 meter gebied van FC Binnenmaas. Na wat rommelig uitverdedigen viel de bal wederom voor de tegenstander zijn voet en viel de gelijkmaker 2-2. Het spel van beide teams werd feller. Over en weer werden kansen gecreëerd maar niet afgemaakt. 

Na een aanval van Spartaan’20 werd een hoge flipperkastbal door de keeper van FC Binnenmaas tegengehouden.  Helaas bleek dat de bal de lijn was gepasseerd. Desalniettemin na deze teleurstellende achterstand gaf FC Binnenmaas het niet op en knokte en zwoegde als bouwvakkers over het veld en creëerde nog mogelijkheden voor de verlossende gelijkmaker.  De tegenstanders haalden alles uit de kast om het voetballen van FC Binnenmaas te beletten.

Helaas werd de wedstrijd verloren met 3-2.  Maar een compliment voor de jongens ze hebben er alles aangedaan om te winnen.  

Ouders/verzorgers, familie, vrienden en kennissen zijn van mening dat wanneer de jongens zo door blijven voetballen ze alleen beter worden en de komende tegenstanders met gemak kunnen verslaan.

Met vriendelijke groet,

Een ouder en trotse supporter van FC Binnenmaas JO13-1