Na het doelpuntloze duel van vorige week zaterdag tegen Strijen trof de formatie van trainer Marco Jalink vandaag de verrassende koploper van de 2e klasse D, v.v. Rozenburg. Een duel zoals die vorig seizoen ook werd gespeeld, echter toen in de 3e klasse D. De wedstrijd die onder leiding stond van scheidsrechter de Witte uit Rotterdam werd een waar doelpuntenfestijn, waarbij FC Binnenmaas aan het langste eind trok en uiteindelijk de drie punten in huis hield. De wedstrijd begon in een hoog tempo met 2 ploegen die graag wilde voetballen. Na wat plaagstootjes over en weer was het in de 11e minuut al raak, een heerlijke pass van Jannick van der Laan werd perfect aangenomen door Lars Brinkman, die keeper Bayka kansloos liet, 1-0. Al in de 22e minuut was het weer raak, nu was het Riccardo Wijsbroek die het hoofd koel hield bij een 1 op 1 situatie met de keeper, hij ontving de bal uit een pass van Lars Brinkman en faalde niet. 2-0. Rozenburg leek de weg een beetje kwijt en wist even niet waar het zoeken moest. Hiervan profiteerde FC Binnenmaas optimaal, in de 33e minuut werd de 3-0 op het bord gezet. Wederom was het Lars Brinkman die scoorde na aangeven van Riccardo Wijsbroek. Ook Rozenburg probeerde voor rust nog een goal te maken, maar keeper Thijs Botterhuis bood een aantal keer goed weerstand. Met een stand van 3-0 gingen de 22 spelers naar de thee. Na rust kwam Rozenburg iets beter in haar spel. Na een tweetal kleine kansjes was het in de 52e minuut raak. Een snelle aanval werd na een scherpe voorzet door aanvoerder Bryan van der Laan binnengeschoten. 3-1 en het was weer een wedstrijd. Kort na de treffer van Rozenburg een corner voor FC Binnenmaas. Scheidsrechter de Witte constateerde een duwfout in de zestien meter en lag de bal op stip. De na wat weken door een blessure afwezige aanvoerder John Maijers was er als de kippen bij om dit cadeautje uit te pakken. Hij faalde niet en drukte de 4-1 af. In het laatste half uur van de wedstrijd werd het een stormvloed aan kansen aan beide zijden. In de 64e minuut was het wederom Bryan van der Laan die vanaf de 11 meter de ploeg van Peter-Marcel Nauta op 4-2 zette. Een minuut later volgde de volgende goal. Dit keer was het Jannick van der Laan die kon scoren uit aangeven van Thomas Oomsen. 5-2. Nog was de koek niet op. FC Binnenmaas liet een aantal mogelijkheden onbenut om de score verder uit te bouwen. In de 85e minuut voerde Rozenburg de druk op door de 5-3 binnen te schieten. Een schot van afstand werd niet helemaal juist ingeschat door Thijs Botterhuis, de rebound werd binnengetikt door spits Nick de Bil. Hierna zette Rozenburg alles op alles en werd in de 88e minuut beloond met een penalty. Het was wederom Bryan van der Laan die zijn 3e doelpunt maakte van de middag. 5-4. Nog was de koek niet op. Een slijtende pass van Riccardo Wijsbroek op de ingevallen Michael Mathilda, zorgde ervoor dat hij met bal richting goal kon. Hij zag de ook ingevallen Dejan Bislimi vrij voor het doel staan en speelde hem aan. Het was voor Dejan een koud kunstje om zijn eerste doelpunt in het shirt van FC Binnenmaas te maken. Hij bracht de eindstand van 6-4 op het bord. Al met al een heel aantrekkelijke wedstrijd met veel kansen en veel doelpunten. De goed leidende scheidsrechter gaf slechts 2 gele kaarten in een zeer sportieve wedstrijd.

Door dit resultaat staat FC Binnenmaas nu op de tweede plaats. Volgende week de uitwedstrijd bij Vitesse Delft dat vandaag thuis won met 3-0 van Strijen.

Opstelling FC Binnenmaas: Botterhuis, de Graaf, Leggedoor (72’Mathilda), Brinkman, Maijers, van der Stoep, de Boer, Oomsen, van Puffelen, Wijsbroek, van der Laan (84’ Bislimi).

Opstelling Rozenburg: Bayka, Lissenberg (66’ van den Heuvel), den Ouden (79’ Zaif), de Groot, van Buuren, Woldeamanuel, Sonneveld, de Bil, van der Laan, Struijk, van Es (46’ Kraaijeveld).