Na het 0-1 verlies vorige week tegen Deltasport en de uitschakeling in de beker afgelopen dinsdag uit bij SVC’08 (5-3) heeft FC Binnenmaas ook vandaag niet weten te winnen. De vele toeschouwers die aanwezig waren werden getrakteerd op een matige wedstrijd van beide kanten.

Toen de rook van een sfeeractie van de Strijen jeugd was opgetrokken ging de derby van start. In het eerste kwartier was het vooral een wedstrijd met veel balverlies aan beide kanten. Daar bovenop werd er regelmatig gefloten door scheidsrechter Parmessar. Dit kwam het tempo in de wedstrijd zeker niet ten goede, soms tot frustratie van beide ploegen. In de 15e minuut een gevaarlijke situatie voor het doel van FC Binnenmaas. Een uitdraaiende corner van oud FC-Binnenmaas speler Sjoerd van der Pers bereikte de geheel vrijstaande Niels Konijnenburg. Hij besloot de bal klaar te leggen voor Colin van den Berg die de bal vervolgens recht op doelman Thijs Botterhuis af schoot. Hierna volgde een periode waarin FC Binnenmaas een aantal keer over de flanken kwam, maar in de laatste fase was de passing onscherp waardoor het nooit tot echte doelpogingen kwam. In de 35e minuut kreeg FC Binnenmaas toch een goede mogelijkheid. Riccardo Wijsbroek werd weggestuurd door Steve van Puffelen en legde goed terug op Lars Brinkman. Die besloot de kans aan Jannick van der Laan te gunnen, maar de pass was te zacht waardoor de defensie van Strijen eenvoudig kon onderscheppen. Er werd gerust bij een 0-0 stand.

FC Binnenmaas kwam goed de rust uit en wist via de linkerkant een aantal keer goed door te breken. Zo stuurde Riccardo Wijsbroek met een hakje Charlie de Graaf weg, maar zijn dribbel eindigde niet in een serieuze doelpoging. Niet veel later werd Riccardo Wijsbroek weggestuurd met een lange bal over de verdediging. Waar het opzoeken van de 1 tegen 1 het meest logisch leek, schoot Riccardo Wijsbroek de bal na de stuit van 30 meter ruim over en naast. In de 70e minuut kreeg de thuisploeg de beste kans van de wedstrijd. Een scherpe bal van Julian van Dijk vanaf de rechterkant bereikte Karam Bensedjed. Hij wist de bal knap te controleren alleen de afronding was niet beheerst genoeg en de bal ging net over de goal van FC Binnenmaas. Strijen hield in de slotfase het initiatief. Pascal Burger kon nog geheel vrijstaand opendraaien in de 16 meter, maar deed dit wel in buitenspelpositie. In blessuretijd kreeg Strijen nog een vrije trap op een gevaarlijke plek, maar deze kon weggewerkt worden door de defensie van FC Binnenmaas. Wel werd hierbij een speler van FC Binnenmaas geraakt. Dit leverde, zoals bij de meeste derby’s, een moment met het nodige duw- en trekwerk op. Scheidsrechter Parmessar besloot voor het einde te fluiten en hiermee was het opstootje ook direct gesust. 

Beide ploegen bevinden zich na het gelijke spel in de middenmoot. Volgende week krijgt FC Binnenmaas koploper Rozenburg op bezoek. Beide ploegen kennen elkaar nog van vorig jaar waarin Rozenburg lange tijd probeerde om FC Binnenmaas van de eerste plaats te krijgen.

Opstelling FC Binnenmaas: Thijs Botterhuis, Ricardo van der Stoep, Lorenzo Borsboom, Maurice den Boer, Charlie de Graaf, Steve van Puffelen, Daan Leggedoor (80’ Stefan Kerpel), Thomas Oomsen, Jannick van der Laan, Lars Brinkman (69’ Dejan Bislimi), Riccardo Wijsbroek.