Oranje O17 is goed begonnen aan de jacht op een ticket voor het EK. De jonge Leeuwinnen hebben het eerste duel van de eerste EK-kwalificatieronde winnend afgesloten. Letland werd met liefst 6-0 verslagen.

De ploeg van KNVB-coach Robert de Pauw kwam razendsnel op voorsprong. Al na drie minuten wist Danique Noordman de keepster van de leeftijdsgenoten van Letland te verschalken. Het was alleen maar Oranje O17 wat de klok sloeg in het Portugese Machico.

Zo waren er onder meer kansen voor Maxime Snellenberg en Esmee Brugts. Uiteindelijk wist laatstgenoemde wel te scoren. Uit een vrije trap zette de spits de 2-0 op het scorebord. Vervolgens kregen onder meer Jet van der Veen (naast) en Dieke van Straten (aluminium) mogelijkheden om de marge nog groter te maken.

Voor rust gebeurde dat via Van der Veen, die daarmee zorgde voor een 3-0 voorsprong bij rust. Ook na de thee werd het doel snel gevonden. Tien minuten na de pauze was het Brugts die haar tweede van de middag maakte.

De ploeg van De Pauw vond een 4-0 zege echter niet voldoende en bleef zoekende naar meer goals. Brugts, Snellenberg en nogmaals Brugts kregen kansen, waarna Brugts in de 74e minuut haar hattrick completeerde. De spits bepaalde in de slotfase de eindstand nog op 6-0 door een penalty te benutten.

Scoreverloop: 3′ 1-0 Danique Noordman, 20’ 2-0 Esmee Brugts, 38’ 3-0 Jet van der Veen, 54’ 4-0 Esmee Brugts, 74′ 5-0 Esmee Brugts, 90′ 6-0 Esmee Brugts (p.)

Opstelling Oranje O17: Van der Wal, Van Bentem, Meijer, Henschen (C), Keijzer (62′ Nassette), Noordman (62′ Diekman), Van Straten, Van der Veen, Hulswit (62′ Dekker), Brugts, Snellenberg (76′ Van Dijk)

Bron: www.vrouwenvoetbalnieuws.nl