FC Binnenmaas heeft vandaag de eerste competitienederlaag van het seizoen geleden. Een goed gevulde tribune op Sportpark De Lange Weide zag vandaag een FC Binnenmaas dat geen schot tussen de palen wist te krijgen. Desondanks was deze nederlaag zeker niet nodig geweest. Deltasport begon met de wind in de rug en dit hielp de gasten een aantal keer aan kleine mogelijkheden. Keeper Roy Barto wist al vroeg in de wedstrijd met een verre uittrap Jordao Pattinama te bereiken die met een schuiver Thijs Botterhuis voor het eerst liet strekken. Het eerste gevaar van FC Binnenmaas kwam in de 7e minuut. Lorenzo Borsboom opende met een diepe bal op rechts. Ricardo van der Stoep kon de bal controleren en strak voorgeven. De voorzet miste net het hoofd van Lars Brinkman en kon door de defensie van Deltasport onschadelijk gemaakt worden. Na 20 minuten volgde een periode waarin Deltasport veel de bal had, maar waaruit zij niet echt gevaarlijk konden worden. Het laatste gedeelte van de eerste helft was weer voor de thuisploeg. In de 35e minuut een goede crosspass van Maurice den Boer op Jannick van der Laan. De aanname van Jannick was helaas niet goed genoeg en zijn schot eindigde dan ook niet binnen de palen. Vlak voor rust liet Riccardo Wijsbroek nog een volley los door slecht uitverdedigen van Deltasport. Keeper Roy Barto kon voorkomen dat de volley bij Lars Brinkman kwam. Beide ploegen gingen dus rusten bij een stand van 0-0. FC Binnenmaas trainer Marco Jalink besloot in de rust één wijziging door te voeren. Jannick van der Laan bleef achter in de kleedkamer en werd vervangen door Angelo van der Spek. Het eerste kwartier na rust gebeurde er niet veel. Beide ploegen wisten de mogelijkheden niet om te zetten in echte kansen. Hierna volgde een fase waarin beide ploegen een doelpunt hadden moeten maken. Lars Brinkman werd op rechts weggestuurd door Maurice den Boer en hield zijn tegenstander knap van zich af. Zijn voorzet op Riccardo Wijsbroek was net te zacht waardoor de bal uitverdedigd kon worden. Uit de tegenaanval wist Jordao Pattinama door te breken op rechts en de bal laag voor te geven op Dikkie Bontes. Hij kwam echter net een teenlengte te kort om de bal te maken. In de 79e minuut viel er dan toch een doelpunt. Charlie de Graaf werd van de bal gezet door Jordao Pattinama en gaf de bal laag voor waar de net ingevallen Sjors de Vogel klaarstond om de bal binnen te tikken, 0-1. In het restant dat volgde was FC Binnenmaas niet bij machte om het de defensie van Deltasport echt lastig te maken. In blessuretijd ontving de ongelukkig ingevallen Angelo van der Spek nog een rode kaart voor een (lichte) overtreding van achter. Kort hierna blies scheidsrechter Gieles voor het eindsignaal en gingen de punten mee naar Vlaardingen. FC Binnenmaas krijgt aanstaande week 2 mogelijkheden om een beter resultaat te boeken. Aanstaande dinsdag speelt FC Binnenmaas voor de beker een uitwedstrijd tegen SVC’08. Aanvang 20:00 Volgende week zaterdag speelt FC Binnenmaas de eerste derby van dit seizoen in en tegen Strijen. Aanvang 14:30 Opstelling FC Binnenmaas: Thijs Botterhuis, Ricardo van der Stoep, Lorenzo Borsboom, Maurice den Boer, Charlie de Graaf, Leon van der Stel (85’ Remco van der Stel), Steve van Puffelen (70’ Daan Leggedoor), Thomas Oomsen, Jannick van der Laan (46’ Angelo van der Spek), Lars Brinkman, Riccardo Wijsbroek.