Ondanks dat Binnenmaas al bijna een maand kampioen is dendert het gewoon door. Afgelopen zaterdag was OVV het ‘slachtoffer’. In Oostvoorne werd het tegen de nummer 4 van de ranglijst 1-5 voor de Event Tyres formatie van trainer Fop Gouman.

Binnenmaas begon heel goed. Vanaf de aftrap van OVV zette Binnenmaas zo veel druk naar voren, waardoor OVV de bal verspeelde aan Daan Leggedoor, die vervolgens alleen op keeper Boy Stolk af ging en de bal al na 13 seconden in het doel van OVV schoot, 0-1. Ondanks dat Binnenmaas de druk niet verminderde kwam OVV na 12 minuten toch op gelijke hoogte. Met een afstandsschot vanaf een meter of 16 liet Alexander Baartmans keeper Thijs Botterhuis kansloos, 1-1. Ondanks deze tegenslag liet Binnenmaas zich niet van de wijs brengen en voerde de druk zelfs nog verder op. In de 19e minuut was het dan ook bijna raak, Daan Leggedoor schoot echter oog in oog met de keeper Boy Stolk net naast. Zes minuten later was het echter wel raak. Op aangeven van Ralph v.d. Giessen was het Michael Mathilda die de 1-2 binnenschoot. Even daarna kreeg Daan Leggedoor de kans om 1-3 te scoren, zijn inzet ging jammer genoeg echter net naast. Net voor rust werd het alsnog 1-3. Het was Richard v.d. Wilt die vanaf de rechterkant vanaf een meter of 40 de bal op schitterende wijze over keeper Boy Stolk in het doel schoot. Rust 1-3.

Na rust nam Binnenmaas aanvankelijk wat gas terug en kwamen er een tweetal mogelijkheden voor OVV om tot scoren te komen. De eerste mogelijkheid was een penalty, na een vermeende handsbal van Sven Post. De door Pascal van Hulst genomen penalty werd echter door keeper Thijs Botterhuis gestopt. De tweede mogelijkheid was een schot van Yoeri Bak. Zijn inzet kwam via de binnenkant van de paal in de handen van keeper Thijs Botterhuis. Daarna voerde Binnenmaas de druk weer op. In de 65e minuut stormde Sjoerd v.d. Pers aan de linkerkant van het veld op het doel van OVV af en gaf vervolgens de bal aan de mee opgekomen Michael Mathilda. Deze liet vervolgens keeper Boy Stolk kansloos, 1-4. Ook het slotakkoord was voor Michael Mathilda. Hij zette met zijn 3e doelpunt van de middag op aangeven van Remco v.d. Stel de eindstand op het scorebord, 1-5.

De stand bovenaan is nu (na 25 wedstrijden) als volgt: 1e FC Binnenmaas 63 punten, 2e Rozenburg 52 punten, 3e Oud- Beijerland 51 punten 4e OVV 46 punten, 5e ’s Gravendeel 43 punten. Komende zaterdag speelt FC Binnenmaas thuis zijn laatste competitiewedstrijd tegen Rozenburg, aanvang 14.30 uur.

Het 2e elftal heeft zaterdag in en tegen Oud-Beijerland met 2-2 gelijk gespeeld. Beide doelpunten aan de kant van Binnenmaas werden gemaakt door Bryan Kruithof. Het 2e elftal staat met 23 punten uit 19 wedstrijden op een 8e plaats. Ook het 2e elftal speelt zaterdag thuis zijn laatste competitiewedstrijd. Tegenstander is DBGC 2, aanvang 12.30 uur.