De Event Tyres formatie van Fop Gouman heeft afgelopen zaterdag goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. Zelf won het op eigen veld met 3-2 van SC Botlek. Concurrent Rozenburg verloor in en tegen Oud-Beijerland met 6-1. Hierdoor is de voorsprong van Binnenmaas op Rozenburg opgelopen naar 11 punten. Hierbij dient wel vermeld te worden dat Rozenburg één wedstrijd minder gespeeld heeft. De inhaalwedstrijd die Rozenburg nog moet spelen is een thuiswedstrijd tegen OVV. Deze wordt a.s. dinsdag gespeeld.

Ondanks dat Binnenmaas de 1e helft een duidelijk veldoverwicht had was niet aan het spel af te zien, dat men op jacht was naar het kampioenschap. De scherpte ontbrak. Dit bleek al na 9 minuten toen een slordig genomen uitbal van Binnenmaas resulteerde in een kans voor Tim Oppong. Gelukkig was de aanvaller van Botlek ook niet scherp en schoot de bal over het doel. De eerste kansen voor Binnenmaas kwamen ondanks het veldoverwicht pas na 24 minuten. De eerste kans was een schot van Sven Post, deze werd gered door keeper Stephan van Asperen. Diezelfde Van Asperen bracht één minuut later redding op een schot van Jannick v.d. Laan. Na 26 minuten nam Botlek een vrije trap aan de linkerkant van de middenlijn, deze kwam terecht in het strafschopgebied van Binnenmaas, waar vervolgens Jordy de Winter de bal achter Thijs Botterhuis in het doel kopte, 0-1. Deze tegengoal was een enorme opdoffer. Pas na een kwartier kwam Binnenmaas weer in de buurt van het doel van Botlek. In de 40e minuut werd Michael Mathilda in het strafschopgebied onderuit gehaald. De voor de rest goed leidende scheidsrechter Pierre Korsius liet echter verder spelen. Achteraf verklaarde hij dat hij niet het juiste zicht had op de situatie om te kunnen beoordelen of het wel of geen penalty was. In de 43e minuut een kleine kans voor Jannick v.d. Laan. Zijn inzet werd gered door keeper Stephan van Asperen. Nog net voor rust kwam Binnenmaas op gelijke hoogte. Een vrije trap van Sven Post werd door Lars Brinkman doorgekopt naar Ralph v.d. Giessen, die vervolgens met het hoofd de 1-1 binnen knikte, dit was tevens de ruststand.

Na rust zagen we ineens een heel ander FC Binnenmaas, een ploeg die voor elke meter vocht, een ploeg die op jacht is naar het 1e kampioenschap in de geschiedenis van het 1e elftal van FC Binnenmaas. In de 46e minuut gaf de sterk ingevallen Ricardo v.d. Stoep de bal voor op Riccardo Wijsbroek, zijn inzet werd echter gekeerd door Stephan van Asperen. Twaalf minuten later was het wederom Ricardo v.d. Stoep die een voorzet gaf, ditmaal op Michael Mathilda. In eerste instantie redde Stephan van Asperen nog, maar in de rebound schoot Michael Mathilda alsnog raak, 2-1. Drie minuten later had Daan Leggedoor de wedstrijd kunnen beslissen, zijn inzet ging echter naast. In de tegenaanval die daarop volgde was het Tim Sepong die 2-2 scoorde. Wederom een domper voor Binnenmaas, maar Binnenmaas toonde veerkracht. Nadat eerste twee kansen van Sven Post respectievelijk over en naast het doel van Botlek waren gegaan, was het in de 69e minuut Daan Leggedoor, die wederom op aangeven van Ricardo v.d. Stoep 3-2 scoorde. Twee minuten later zag Riccardo Wijsbroek keeper Stephan van Asperen iets te ver voor zijn doel staan. Riccardo schoot de bal van een meter of 40 richting het doel van Botlek. Nog net kon Stephan van Asperen bij de bal en voorkwam hiermee een 4-2 voorsprong voor Binnenmaas. Daarna waren er nog een vijftal kansen voor Binnenmaas. Zowel Michael Mathilda (2x), Daan Leggedoor, Ricardo v.d. Stoep en Sven Post troffen geen doel. Eindstand 3-2.

De stand bovenaan is nu als volgt: 1e FC Binnenmaas 22 wedstrijden-54 punten, 2e Rozenburg 21-43, 3e Oud- Beijerland 22-42, 4e OVV 21-40 en 5e ‘s Gravendeel 22-37 punten. Komende zaterdag speelt Binnenmaas voor de competitie in Geervliet tegen GHVV’13, aanvang 14.30 uur.   Het 2e elftal heeft zaterdag ook goede zaken gedaan. Thuis tegen Rijnmond Hoogvliet Sport 2 werd het maar liefst 8-1 voor Binnenmaas. De doelpunten werden gemaakt door Stefan Kerpel (3x), Sjoerd v.d. Pers (3x), Desley v.d. Boogaard en Sander Maijers. Het 2e elftal staat met 21 punten uit 16 wedstrijden op een 6e plaats. Komende zaterdag speelt het 2e elftal in ’s Gravenzande een oefenwedstrijd tegen ’s Gravenzande 3, aanvang 12.00 uur. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op 4 mei, uit tegen NSVV2, aanvang 12.30 uur.