Na een ongeslagen reeks van 19 competitiewedstrijden heeft FC Binnenmaas afgelopen zaterdag de streekderby in en tegen ’s Gravendeel met 4-2 verloren.

Het duurde tot de 22e minuut voordat de eerste doelkans te noteren was. Een schot van Reinier Toes werd door de keeper van Binnenmaas Thijs Botterhuis gekeerd. Nog geen minuut later was het wel raak en scoorde Marco Kruijthof 1-0 voor ’s Gravendeel. De voorsprong was echter van korte duur. Eén minuut later was het namelijk Sven Post die op aangeven van Jannick v.d. Laan de 1-1 scoorde. Twee minuten later verhinderde John Maijers dat ’s Gravendeel wederom tot scoren kon komen. Hij onderschepte in het strafschopgebied een gevaarlijke voorzet van Jelle v.d. Starre. De twee daaropvolgende kansen waren voor Riccardo Wijsbroek. Zijn eerste kans was een kopbal die door keeper Dennis Sleiffer werd gestopt. Zijn 2e kans een schot dat net naast het doel ging. De laatste kans van de 1e helft was voor Marco Kruijthof, zijn schot werd echter gered door Binnenmaasgoalie Thijs Botterhuis. Rust 1-1.

Na rust was de eerste kans voor Binnenmaas. In de 47e minuut ging een schot van Maurice de Boer net over het doel van ’s Gravendeel. Eén minuut later kopte Luc Roozendaal aan de andere kant de bal net over het doel van Binnenmaas. Drie minuten later bracht Thijs Botterhuis redding op een schot van Marco Kruijthof. Weer 3 minuten later een actie van Michael Mathilda, die uiteindelijk op keeper Dennis Sleiffer stuitte. Nadat in de 66e minuut een schot van Zoey Hoogwerf nog over het doel van Binnenmaas verdween was het één minuut later Luc Roozendaal die vanuit een vrije trap ’s Gravendeel op voorsprong bracht, 2-1. Daarna waren er voor ’s Gravendeel mogelijkheden voor Sven Akkerman en Marco Kruijthof (2x). Daartegenover stond één mogelijkheid voor Riccardo Wijsbroek. In de 79e minuut bracht Michael Mathilda, Lars Brinkman in stelling. Zijn kopbal belandde echter op de lat. Even daarna werd de wedstrijd zo goed als beslist. Vanuit een snelle uitval zette Sven Akkerman de 3-1 op het scorebord. Toch kwam na 89 minuten de spanning terug in de wedstrijd. Op aangeven van Riccardo Wijsbroek scoorde Michael Mathilda 3-2. Binnenmaas voerde daarna de druk verder op. Dit resulteerde echter niet in de gelijkmaker. Sterker nog in de 96e minuut was het Sven Akkerman die een slordigheid in de verdediging van Binnenmaas afstrafte. Eindstand 4-2.

De stand bovenaan is nu als volgt: 1e FC Binnenmaas 21 wedstrijden-51 punten, 2e Rozenburg 20-43 punten, 3e Oud- Beijerland 21-39, 4e OVV 20-37, 5e ’s Gravendeel 21-34.

Komende zaterdag speelt FC Binnenmaas thuis tegen SC Botlek, aanvang 14.30 uur. Het 2e elftal heeft uit met 3-2 bij SC Botlek verloren en staat nu met 18 punten uit 15 wedstrijden op een 7e plaats. Komende zaterdag speelt het 2e elftal om 12.30 uur thuis tegen Rijnmond Hoogvliet Sport 2.