Dinsdag 26 maart stond in het teken van de demotrainingen door Excelsior Rotterdam. Het initiatief voor deze trainingen komt voort uit de samenwerking tussen FC Binnenmaas en Excelsior Rotterdam. Serge Bonte (hoofdtrainer JO10) en Patrick de Werk (hoofdtrainer JO15) hadden in goed overleg met onze HJO onderbouw Patrick van Gils en HJO bovenbouw Marius Heinerman afgestemd wat de te trainen doelen waren. Deze trainingen staan namelijk in het teken van het opleiden van de trainers van FC Binnenmaas, de invulling door Excelsior sluit aan bij de visie van FC Binnenmaas en de wijze hoe wij willen trainen. Serge gaf de training met 20 enthousiaste jongens van onze JO10-1 en JO11-1. De oefenvormen waren gericht op de basishandelingen en het opbouwen van een training. Ook was er aandacht voor 2:2, 3:3 waarbij de nadruk lag op het omschakelen. Uiteindelijk werd er afgesloten met diverse eind partijen. Een verrassende avond aldus Serge die aangenaam verrast was over het niveau van onze spelers en trainers.

Bij de bovenbouw werd de training afgewerkt onder leiding van Patrick de Werk. De enthousiaste jongens en meiden van JO15-1 zorgden voor de invulling van de training. Na de warming up was er aandacht voor een tactische training, waarna we werd afgesloten met een partij 9v9 om de training in de praktijk toe te passen.

Al met al 2 leerzame trainingen waarbij de FC Binnenmaas trainers weer wat tools aangereikt hebben gekregen om in de praktijk toe te passen en zo weer een stapje te maken binnen de jeugdopleiding van FC Binnenmaas. De demotrainingen zijn zeker voor herhaling vatbaar en een mooie aanvulling op het interne trainingsprogramma van FC Binnenmaas. Via deze weg willen we Serge en Patrick nogmaals bedanken voor hun inzet, ook willen we de aanwezige trainers bedanken voor hun input