De Event Tyres formatie van Fop Gouman heeft afgelopen zaterdag thuis op De Lange Weide op overtuigende wijze met 6-0 van Vierpolders gewonnen. In tegenstelling tot drie weken geleden toen FC Binnenmaas ook tegen Vierpolders speelde en het lang spannend bleef, maar uiteindelijk wel met 2-0 won was het zaterdag niet echt lang spannend.

Al vrij snel werd duidelijk dat er op De Lange Weide voor Vierpolders niets te halen viel. Al na 4 minuten zette Maurice de Boer op aangeven van Riccardo Wijsbroek de 1-0 op het scorebord. De volgende mogelijkheid was voor Jannick v.d. Laan. Zijn schot werd door keeper Jamie de Jong gekeerd. Na 12 minuten werd het al 2-0. Met een steekpass zette Jannick v.d. Laan Riccardo Wijsbroek alleen voor keeper, deze liet vervolgens keeper Jamie de Jong kansloos, 2-0. In de 24e minuut werd de wedstrijd al zo goed als beslist. In het strafschopgebied haalde keeper Jamie de Jong Riccardo Wijsbroek onderuit. De daarop toekende strafschop werd door John Maijers benut, 3-0 Even later de enige mogelijkheid voor Vierpolders in de 1e helft. Een vrij trap aan de zijkant van de 16 meter werd door Vincent Bieling over het doel van Binnenmaas geschoten. In de 36e minuut twee mogelijkheden achter elkaar voor Binnenmaas. Eerst een kans voor Lars Brinkman, deze werd net voor zijn voeten door keeper Jamie de Jong weggetikt. Daarna was er nog een schot van Sven Post. Ook dit keer was het De Jong die erger leed voor Vierpolders voorkwam. Rust 3-0.

Na rust was de eerste mogelijkheid voor Vierpolders. Vanaf ongeveer 25 meter schoot Sven Hokke de bal naast het doel van Binnenmaas. In de 56e minuut voorkwam keeper Jamie de Jong met een redding dat Riccardo Wijsbroek de score verder opvoerde. Drie minuten later was het wel raak. Op aangeven van Jannick v.d. Laan maakte Lars Brinkman er 4-0 van. Weer 4 minuten later nam Riccardo Wijsbroek een bal uit de lucht in één keer op de schoen. De bal kwam helaas via de onderkant van de lat weer terug in het veld. Twee minuten later wederom een schot van Riccardo Wijsbroek. Dit keer was het keeper Jamie de Jong die een hogere score voorkwam. In de 75e minuut ging een schot van Sven Post net naast. In de 78e minuut een kans voor Riccardo Wijsbroek, ook deze inzet werd door keeper De Jong gestopt. In de 80e minuut kwam een schot van Riccardo Wijsbroek op de paal van Vierpolders terecht. In de 81e minuut de enige echte doelkans van Vierpolders. Binnenmaasgoalie Thijs Botterhuis was echter attent en wist met goede redding te voorkomen dat Glenn Stoffers van dichtbij scoorde. In de 85e minuut voor de 2e keer in deze wedstrijd een penalty voor Binnenmaas. Ook dit keer was het Riccardo Wijsbroek die in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Wederom was het John Maijers die de penalty benutte, 5-0. Hiermee was het echter nog niet gedaan. In de 88e minuut werd een inzet van Riccardo Wijsbroek gestopt door keeper Jamie de Jong. Eén minuut later was het wel raak. Een voorzet vanuit een hoekschop van Sven Post werd door John Maijers in het doel gekopt, zijn 3e deze middag (een hattrick). Eindstand 6-0.

Concurrent Rozenburg heeft zaterdag in en tegen Piershil met 7-0 gewonnen. Hierdoor blijft het verschil in de stand 8 punten. Na 20 wedstrijden is de stand bovenaan is nu als volgt: 1e FC Binnenmaas 51 punten, 2e Rozenburg 43 punten, 3e OVV 37 punten, 4e Oud- Beijerland 36 punten en 5e ‘s Gravendeel 31 punten. Komende zaterdag speelt Binnenmaas een oefenwedstrijd in en tegen Hardinxveld aanvang 14.30 uur. Op 6 april is de eerstkomende competitiewedstrijd, in en tegen ’s Gravendeel, aanvang 14.30 uur.

Het 2e elftal heeft zaterdag thuis tegen Rhoon 2 met 2-0 gewonnen. Beide doelpunten werden gemaakt door Stefan den Hoed. Het 2e elftal staat met 18 punten uit 14 wedstrijden op een 6e plaats. Komende zaterdag speelt het 2e elftal thuis een oefenwedstrijd tegen Drechtstreek 2 aanvang 12.30 uur. Op 6 april is de eerstkomende competitiewedstrijd, uit tegen SC Botlek 2, aanvang 12.00 uur.