Afgelopen zaterdag speelde de hoofdmacht van FC Binnenmaas op een zonovergoten sportpark “de Lange Weide” in Maasdam tegen het laag geklasseerde vv Rhoon. De Event Tyre-formatie van Fop Gouman morste 2 punten.

In de eerste 20 minuten van de eerste helft was Binnenmaas veruit de beste ploeg dat met enkele vlotte aanvallen door de verdediging van Rhoon heen sneed. In de 7e minuut een hele grote kans voor Lars Brinkman. Op aangeven van Riccardo Wijsbroek kopte hij de bal langs de verkeerde kans van de paal. In de 12e, 19e en 21e minuut 3 kansen voor Riccardo Wijsbroek en Charlie de Graaf. In de 24e minuut is het dan wel raak. Een goed opgezette aanval resulteert in een goede voorzet van Richard de Wilt. Deze voorzet komt tot bij Riccardo Wijsbroek die op zijn beurt de bal netjes terug legt op de rand van de 16 meter. Voor Sven Post een koud kunstje om de bal hard en zuiver in te schieten. Na het doelpunt wordt het spel van Binnenmaas wat slordiger en zette Rhoon aan met opportunistische ballen naar voren. In de 33e minuut een grote kans voor Rhoon die net naast het doel van Thijs Botterhuis beland. In de 37e minuut een kopkans voor de uitploeg. Deze wordt vakkundig door Thijs Botterhuis onschadelijk gemaakt. In de 40e minuut is het dan wel raak voor Rhoon. Een voorzet van links wordt door de verdediging van Binnenmaas verkeerd ingeschat. Vincent Kroon maakt hier gretig gebruik van en kop de bal van dichtbij binnen, 1-1. Dit is ook gelijk ook de ruststand.

Na rust zijn het weer de mannen van Fop Gouman die aanzetten. Er volgen weer heel wat kansen voor de thuisclub. In de 56e minuut is het een corner van Charlie de Graaf die bij Riccardo Wijsbroek terecht komt. Die twijfelt geen moment en neemt de bal op de slof. Via verdediger Sebastiaan Houtgraaf verdwijnt de bal in het doel, 2-1. Na die voorsprong verzuimd Binnenmaas de wedstrijd in het slot te gooien. De mogelijkheden waren er zeker. Een kopbal van Leon vd Stel wordt in de 63e minuut van de lijn gehaald, in de 66e minuut een vrije trap van Sven Post net voorlangs en een geblokt schot van de ingevallen Jannick vd Laan in de 73e minuut. De grootste kans was vervolgens voor Stefan den Hoed, hij gaat in de 86e minuut alleen op keeper Niels Ketting af, maar zijn schot gaat net voorlangs. In de 89e minuut nog een grote mogelijkheid voor Jannick vd Laan. Zijn schot gaat net over. In de 92e minuut een laatste vrije trap voor Rhoon. De hoog ingespeelde vrije trap wordt gemaakt door Bart Driesse. Dit resulteert in een voor Binnenmaas zure 2-2.

Concurrenten Rozenburg en OVV wonnen beide hun wedstrijd. Hierdoor is de stand (bovenaan) nu als volgt: 1e FC Binnenmaas 16 wedstrijden-41 punten, 2e Rozenburg 16-37, 3e OVV 16-33, 4e Oud-Beijerland 17-33, 5e Vierpolders 16-26. Komende zaterdag speelt FC Binnenmaas uit tegen Vierpolders, aanvang 14.30 uur.