De Event Tyres formatie van Trainer Fop Gouman heeft afgelopen zaterdag hele goede zaken gedaan. Zelf won het in en tegen Pernis op een moeilijk bespeelbaar veld met 0-2. Concurrenten Rozenburg en OVV verloren respectievelijk met 1-0 van Vierpolders en 4-2 van De Jonge Spartaan.

De eerste helft was matig met weinig kansen. Zowel Binnenmaas als Pernis kregen er twee. De eerste kans was voor Binnenmaas. Een vrije trap van Lars Brinkman, net buiten het strafschopgebied werd door keeper Jeffrey Meijboom van Pernis uit het doel gehouden. Daarna een kans voor Pernis. Vanuit een cornerbal wordt de bal net naast het doel van Binnenmaas gekopt. Vervolgens ging een schot van Ricardo v.d. Stoep net voorlangs het doel van Pernis. De laatste kans voor rust was een ver afstandsschot van Pernis, dat net naast het doel van Binnenmaas ging. Rust 0-0.

In de tweede helft ging Binnenmaas meer druk zetten en speelde het spel zich grotendeels op de helft van Pernis af. Twee minuten na rust was Binnenmaas al heel gevaarlijk. Een kopbal van Lars Brinkman op aangeven van Michael Mathilda werd echter op formidabele wijze door de keeper Jeffrey Meijboom gered. Acht minuten later was het wel raak, uit een voorzet van Sven Post kopte Riccardo Wijsbroek de 0-1 binnen. Rond de 65e minuut gingen twee schoten van Michael Mathilda net naast het doel van Pernis. Even daarna gingen twee schoten van Pernis over en naast het doel van Binnenmaas. In de 73e minuut ging een schot van Lars Brinkman via een verdediger van Pernis net naast het doel. Eén minuut later werd een schot Riccardo Wijsbroek door keeper Jeffrey Meijboom gered. In 90e minuut ging Daan Leggedoor alleen op het lege doel van Pernis af (keeper Meijboom was bij een cornerbal van Pernis mee naar voren gegaan). Een overtreding voorkwam echter de bevrijdende 0-2. De speler die de overtreding maakte kwam er overigens met een gele kaart genadig af. In de 91e minuut besliste Michael Mathilda alsnog de wedstrijd. Op aangeven van Sven Post schoot hij de 0-2 binnen, dit was tevens de eindstand.

Door de overwinning van Binnenmaas en de nederlagen van Rozenburg en OVV is de stand (bovenaan) nu als volgt: 1e FC Binnenmaas 15 wedstrijden-40 punten, 2e Rozenburg 15-34, 3e OVV 15-30, 4e Oud-Beijerland 16-30, 5e Vierpolders 15-26. Komende zaterdag speelt FC Binnenmaas thuis tegen Rhoon, aanvang 14.30 uur.

Het 2e elftal heeft zaterdag uit tegen SV Poortugaal met 5-0 verloren en staat met 14 punten uit 11 wedstrijden op een 6e plaats. De eerst volgende competitiewedstrijd is op 9 maart tegen Hellevoetsluis 2.