Afgelopen zaterdag heeft FC Binnenmaas in Vlaardingen de oefenwedstrijd tegen eersteklasser Delta Sport met 2-0 gewonnen. De competitiewedstrijd bij en tegen Vierpolders was afgelast. Binnenmaas speelde vanuit een goede organisatie een prima wedstrijd met een goed resultaat. Dit goede resultaat werd helaas overschaduwd door een enorme teleurstelling. Na 12 minuten viel Kevin Kuijer uit met een vermoedelijk zware knieblessure (kruisbanden).

In de 26e minuut kwam Binnenmaas op voorsprong. Met een mooie steekpass zette Riccardo Wijsbroek, Michael Mathilda alleen voor de keeper, deze was niet zelfzuchtig en legde de bal op het juiste moment breed op de meegelopen Lars Brinkman, die vervolgens de bal in het doel schoot. In de 2e helft werd het 2-0. Na een overtreding op Riccardo Wijsbroek binnen het strafschopgebied, was het aanvoerder John Maijers die de penalty benutte. Eindstand Delta Sport – FC Binnenmaas 0-2.

Aangezien de overige wedstrijden in de 3e klasse D gewoon doorgingen is de stand aan kop enigszins gewijzigd. De stand bovenaan is nu als volgt: 1e FC Binnenmaas 12 wedstrijden – 31 punten, 2e Rozenburg 12-28, 3e OVV 12-24, 4e ’s Gravendeel 13-24, 5e Oud-Beijerland 13-23. Komende zaterdag speelt Binnenmaas om 14.30 uur voor de competitie thuis tegen Rhoon. Het 2e elftal speelt dan om 12.30 uur thuis een oefenwedstrijd tegen Spirit 3.