Vrijdag 14 december was het zover.

Deze avond staat in het teken van RINUS, de nieuwe KNVB “assistent” trainer app.

Deze app kent ruim 220 verschillende trainingsvormen variërend van JO6 tm JO19 en in allerlei vormen van een losse training tot circuit vormen en zelfs gehele jaarplanningen.

Een handige TOOL om de beginnende trainer maar ook de ervaren trainer te ondersteunen of nieuwe inzichten te geven. Er werd afgetrapt door onze TJC onderbouw Patrick van Gils die alle trainers en 4 gast trainers van SV Heinenoord welkom mocht heten. Daarna was het woord aan Andrean Loizides, project medewerker KNVB, die ons dieper de RINUS in meeneemt en alle mogelijkheden benoemt en ook laat zien. Na deze uitleg is er afgestemd met onze hoofdtrainer van JO11-1, Bob Gomersbach om met een groep enthousiaste spelers van onze JO11-1 / JO11-2 en JO10-2 de afgestemde training in de praktijk uit te voeren. De 3 onderdelen worden door de spelers uitmuntend uitgevoerd, een genot om naar te kijken en een goed voorbeeld voor de overige trainers om de praktijk te bekijken. Ook Andrean is verheugd met het vertoonde niveau. Na de ca 40 minuten praktijk bedanken we de enthousiaste spelers en natuurlijk trainer Bob. We bespreken de praktijk nog gezamenlijk met alle deelnemende trainers. Daarna bespreekt Andrean nog een aantal extra mogelijkheden van de RINUS app, waarna rond 21:00 de afronding van de avond plaats vind.

Al met al een zeer leerzame avond voor alle deelnemende trainers, ervaren of onervaren, via deze weg nogmaals dank aan Andrean en de KNVB voor het mogelijk maken van deze avond.

Wordt vervolgd…

Met bovenstaande avonden en interne trainingsprogramma’s probeert FC Binnenmaas de onervaren trainers en ervaren trainers op te leiden en mee te nemen in de visie van opleiden van FC Binnenmaas. VAN en MET elkaar leren, samen sterker worden.