Afgelopen periode hebben maar liefst 16 teams uit de onderbouw deelgenomen aan diverse competities op verschillende niveaus, recreatief of prestatief, allen met PLEZIER.

In deze 214 wedstrijden (inclusief beker programma) werden 1347 doelpunten door ons gescoord en moesten we 886 doelpunten incasseren.  Zoals het doelsaldo al verraad werden 69% van de wedstrijden gewonnen door onze teams.

JO12-1 uitkomende in de 1e klasse kende een goed seizoensstart. Hoofdtrainer Marco vd Berg zocht naar balans in zijn selectie en wisselde 2 spelers met de JO12-2. Ook hierna bleven zij wedstrijden winnen. Deze competitie helft kende 1 regio derby tegen SSS JO12-1 welke in een, gemakkelijke en ruime overwinning voor onze  JO12-1 resulteerde. Tot op de laatste wedstrijddag blijft het spannend met samen Hekelingen JO12-1 aan kop van 1e klasse. Na de winterstop gaat JO12-1 terecht deelnemen aan de Hoofdklasse waarin de verwachtingen hoog gespannen zijn.

JO12-2 uitkomende in de 3e klasse kende een weergaloze 1e competitie helft. Waarin regelmatig met dubbele cijfers gewonnen werd. Smetje op deze zegereeks is de onverwachte nederlaag uit bij SHO JO12-3G. De formatie die soms wat “onstuimige” dagen kent heeft een mooie TEAM prestatie geleverd. Door met een ruime voorsprong kampioen te worden in de 3e klasse. Als club zijn we TROTS op deze gasten die na de winterstop uit gaan komen in de 2e klasse, SUCCES!!!

JO12-3 neemt deze 1e competitie helft deel in de 4e klasse. Hierin kende zij goede en mindere goede momenten. Trainers duo Timmermans doet er wekelijks alles aan om de boys te laten genieten en progressie te laten boeken en dit is zichtbaar in de resultaten maar ook vooral in het PLEZIER wat er iedere week met ELKAAR op de trainingen en tijdens de wedstrijden wordt beleefd. De boys van JO12-3 blijven in de 4e klasse actief na de winterstop, SUCCES!!!

JO11-1 strijd de 1e helft van de competitie mee om de prijzen in de 1e klasse. Tot op de laatste speeldag is het spannend. Er werd de laatste speelronde ruim en overtuigend gewonnen van RVVH, de directe concurrentie verloor waardoor het KAMPIOENSCHAP meer dan verdiend is,goed gedaan.  Deze competitie kende 3 streekderby’s, welke allen met overmacht van onze kant werden gewonnen. SHO JO11-1 werd maarliefst met 1-10 aan de kant gezet, NSVV JO11-1 werd met 11-1 verschalkt en SSS JO11-1 werd met 5-1 gepast gewonnen. Uitstekende prestaties van deze gretige groep die zich na de winterstop in de Hoofdklasse gaan bewijzen, SUCCES!!!

JO11-2 komt uit in de 3e klasse, een klasse waar we van ons hebben laten spreken. Tegenstanders werden regelmatig met dubbele cijfers naar huis gestuurd. Het is dan ook de verdienste van dit TEAM dat zij de terechte kampioen zijn in de 3e klasse. Een prestatie die geleverd is door de spelers en trainers gezamenlijk. Het jonge trainers duo Patrick Weteling en Raymond Buitendijk heeft het voor elkaar gekregen om TEAM spirit te kweken. Na de winterstop gaan de kampioenen opzoek naar meer weerstand in de 2e klasse, SUCCES!!!

JO11-3 speelt de 1e competitie helft in de 7e klasse. In deze klasse kennen we wisselende resultaten. Deze competitie kent veel streekderby’s waarin we wisselend presteren. Aan de inzet van de boys en trainers ligt het absoluut niet. Iedere week is de volledige groep aanwezig op de trainingen en wedstrijd dagen. Hier zijn wij dan als club ook enorm TROTS op dat de boys en de trainer het plezier met elkaar hebben en iedere week stapjes met elkaar maken. Na de winterstop blijft JO11-3 uitkomen in de 7e klasse en zijn we er van overtuigd dat er nog mooie dingen gaan plaats vinden de 2e competitie helft, SUCCES!!!

MO11-1 komt uit in de 2e klasse. Aan het begin van het seizoen was het hangen er wurgen om voldoende speelsters te vinden. Plots konden we beschikken over een grote groep meiden en enthousiaste trainer. Natuurlijk is het dan ineens wennen trappen tegen een bal, want sommige speelsters hadden nog echt geen voetbal ervaring. Maar gaande weg kregen trainers Ab en Fee grip op de ploeg en werd er week in week uit GEWONNEN. Wat een mooie ontwikkeling en wat zijn we dan TROTS op die meiden. Zelfs meedoen om plek 2 in de competitie is gerealiseerd. TOP meiden hartstikke goed, SUCCES  de 2e competitie helft!!!!

Vanaf onderstaande teams worden er door de KNVB geen competitie standen en uitslagen meer bijgehouden en worden teams dus geen “kampioen” volgens de ranglijst maar zijn het allemaal KAMPIOENEN!!!

JO10-1 uitkomende 1e klasse zat eigenlijk te laag ingedeeld deze 1e competitie helft. Met maarliefst ruim 94 doelpunten voor en maar 1 nipte verlies partij gaan deze gasten hun kunsten laten zien in de hoofdklasse. Detail in deze zegereeks is dat de JO10-1 helaas niet kon beschikken over de vaste helaas geblesseerde keeper, hierdoor stond er regelmatig een veldspeler in de goal. De 1e klasse kende vreemd genoeg veel streekderby’s. Heinenoord JO10-1, SHO JO10-1 en Gravendeel JO10-1 waren dan ook geen partij voor ons en werden allen met dubbele cijfers verslagen. JO10-1 toont daarmee dan ook terecht aan klaar te zijn voor de Hoofdklasse, SUCCES!!!

JO10-2 speelde in de 2e klasse met wisselende resultaten. Opvallend detail was dat onze JO10-2 vaak heel goed en verzorgd voetbal op de mat liet zien, dit in tegenstelling tot onze tegenstanders die veelal de lange bal spellen. Een mooi compliment voor het TEAM maar ook voor de trainers Jeroen en Nelson die iedere week veel aandacht hebben voor het leren VOETBALLEN. Wij als club geloven er dan ook heilig in dat deze VISIE uiteindelijk de juiste is en zijn vruchten af gaat werpen in de  2e seizoenshelft, SUCCES!!!

JO10-3 toonde zijn kunsten in de 3e klasse. Met hoge pieken en soms diepe dalen waren we vaak tegenstander van ons zelf. Mooi om te zien is dat deze boys met veel strijd en hardwerken ver boven zich zelf uit kunnen stijgen en dan wordt er partijtje gevoetbald, klasse. Ook hier veel opvallende streekderby’s die met even opvallende resultaten werden gespeeld. We zijn ervan overtuigd dat JO10-3 de lijn gaat doortrekken van de laatste weken en dat de 2e competitie helft mooie resultaten gaat opleveren. Mooi detail in deze is de “hardkern” supporters die vooral bestaat uit moeders, TOP.

JO10-4 komt uit in de 4e klasse. Ook hier treffen we veel clubs uit de hoeksche waard. Mooi om te zien dat dit toch altijd een extra dimensie met zich mee brengt vooral bij bezoekende supporters. De boys van JO10-4 trekken zich van deze dimensie niet veel aan en doen wat ze moeten doen. Ook als is dat soms op te vroege tijdstippen voor een aantal voetbalmoeders. Het mooie is dat deze gasten gewoon lekker het balletje met elkaar rond spelen en PLEZIER met elkaar hebben. Een potje winnen en soms een potje verliezen geeft aan dat JO10-4 prima op zijn plaats zit in de 4e klasse, na de winterstop blijven we dan ook lekker op dit niveau, SUCCES!!!

JO9-1 kende een zware seizoensstart in de 1e klasse. Mooi om te zien hoe iedereen het vertrouwen in de boys hield en wist dat het goed zou komen. En dat kwam het ook!!! Ook hier maakten we het verschil door te investeren in de kwaliteit van voetbal ipv lange halen snel thuis. Deze methode met veel geduld aangeleerd door de trainers Patrick van Beekum en Hessel Jonkhoen is het resultaat van het gehele TEAM inclusief ouders. Mooi om te zien en maakt ons TROTS als club. De 2e seizoenshelft zien we dan ook met vertrouwen tegemoet en blijven we in de 1e klasse, SUCCES!!!

JO9-2 komt uit in de 6e klasse. In deze klasse zitten deze gasten op hun plaats. Er wordt wat gewonnen en wat verloren. De uitslagen liggen dicht bij elkaar en kent geen rare excessen. Mooi is te zien hoe het TEAM iedere week stappen maakt aan de hand van trainers Gerard en Björn, klasse. Na de winterstop blijven we stappen maken en uitdaging zoeken voor deze boys.

JO9-3 is een TEAM in ontwikkeling. Waarbij er eerst wat huivering was en krapte qua aantallen spelers, kwamen er nieuwe aanmeldingen en beschikten we over voldoende spelers en werd er aangevangen met de competitie in de 7e klasse. En het verbaasde niet dat dit ook nog eens voortvarend ging ook. Mooie overwinningen en tevreden spelers dat is wat wij als club graag zien. De 2e competitie helft gaan de jongens en meiden van JO9-3 er een mooie een leerzame competitie van maken, SUCCES!!!

JO8-1 speelt in de 1e klasse. Voor deze gasten is het heel erg wennen vanuit de mini naar de 6 tegen 6 spelvorm. Trainers Danny en Joey hebben dan ook hun handen vol om deze gasten de juiste weg in te sturen. Gelukkig hebben de trainers voldoende eigen voetbal ervaring om het team de juiste TOOLS te bieden. En zoals iedereen kan zien bezit onze JO8-1 voldoende spelers met de juiste aanleg. En zo werden er diverse stevige en ruime overwinningen geboekt, maar ook waren er nipte verliezen. Al met al een mooi leerproces voor de JO8-1. Die de 2e seizoenshelft zeker nog gaan verrassen.

JO8-2  komt uit in de 4e klasse. En daar doen deze 6-jarige gasten het helemaal niet verkeerd. Plezier staat met stip op NR1 bij deze gasten. Maar zoals iedereen weet wil niemand iedere week verliezen. En dat doen deze gasten dan ook echt niet. Er wordt zelfs op momenten al heel mooi met elkaar samen gespeeld. We zijn dan als club ook enorm TROTS op deze gasten. Ga zo door!!!

Via deze weg wil ik alle spelers/speelsters, trainers , vrijwilligers , ouders bedanken voor jullie inzet.

Met elkaar maken we FC Binnenmaas.

Sportieve groet,

Patrick van Gils

TJC onderbouw FC Binnenmaas .