Wat na een matige start van het seizoen bijna niemand meer had verwacht is toch gebeurt. De jongens van FC Binnenmaas JO11-1 zijn Winterkampioen geworden in de eerste klasse. Het team had het niet zelf meer in de hand. De laatste wedstrijd moest gewonnen worden en Spartaan’20 moest in de laatste wedstrijd een steekje laten vallen.

De tegenstander van vandaag is de nummer drie, RVVH JO11-1. Als je uitslagen bekijkt moet dit een goede tegenstander zijn. Deze hadden eind november van de koploper Spartaan’20 gewonnen en laten de laatste tijd goede uitslagen noteren. Dit zal dus niet zomaar gewonnen worden. De warming up van beide teams ziet er goed en scherp uit, de jongens uit Ridderkerk zijn groot en fysiek sterk.  Vandaag is er ook een extra tegenstander, er waait vandaag een windkracht 5 die vol over het veld waait. De eerste helft beginnen wij met wind tegen. Dit is even wennen, hoge ballen waaien gewoon weer terug. Direct is duidelijk dat beide teams willen gaan voetballen, er wordt van beide kanten goed druk gezet. In de 2e minuut is het al raak. Dion komt over links goed door en geeft de bal bij de achterlijn voor, hier frommelt Olav de bal achter de keeper, 1-0.  Lang kunnen we niet genieten van de voorsprong want vanuit een corner waait de bal zo het doel in van Finn. 1-1. RVVH blijft met de wind in de rug vol druk zetten op ons doel maar ze krijgen de bal niet in de goal. In de 9e minuut stuurt Koen Olav weg en deze scoort wederom, 2-1. Het is bijna tijd voor de eerste time-out als we de bal achterin verspelen en de spits RVVH ineens alleen voor Finn staat. Onhoudbaar voor Finn scoort RVVH, 2-2.

Na de time-out blijft RVVH aandringen en Binnenmaas heeft het nog steeds moeilijk met de wind. Terugspeelballen waaien zomaar over de achterlijn en we krijgen meerder corners tegen. Gelukkig kan RVVH hier niet meer uit scoren. De verdediging van Binnenmaas (Jack, Jamil, Victor, Bret en Oscar)is goed op elkaar ingespeeld en nemen goed posities over als dat nodig is. Op het middenveld staat Koen om het spel te verdelen naar de aanvallers (Olav, Dion en Carmijn). Bret stuurt Dion weer weg over de linkerkant, deze geeft de bal voor op het hoofd van Koen, deze kopt tegen de keeper aan maar Olav is er weer als de kippen bij om de bal in het netje te schieten, ruststand 3-2.

Ouders kunnen even lekker een bakkie doen en trainers Bob en Junior moeten de mannen even scherp zetten voor de tweede helft. Er moet nog een stapje bij om deze pot te winnen. De tweede helft begint Binnenmaas nog niet echt overtuigend maar is wel de betere op het veld. Met wind mee spelen is wel even wennen, de bal rolt erg snel over het kunstgras. Na 10 minuten valt pas het eerste doelpunt van de tweede helft. Olav zet de brommer aan en komt vanaf eigen helft, geeft onderweg nog even een panna en scoort de 4-2. RVVH begint door te krijgen dat er vandaag niet veel te halen is in Maasdam en het spel wordt wat ruwer. Er zijn wat gemene overtredingen nodig om onze jongens af te stoppen. Na een overtreding op Bret neemt Koen de vrije trap. Deze schiet de bal met gevoel over de muur in het hoekje, 5-2. Hierna is het de beurt aan Dion, deze schiet de corner van Bretbinnen voor de 6-2 en niet veel later de 7-2 uit een voorzet van Carmijn. Eerste stap van vandaag is gelukt, winnen! Nu is het afwachten wat Spartaan’20 gaat doen, deze moet nu winnen van IJVV de Zwervers om kampioen te worden. De trainers en ouders zijn ongeacht de uitkomt al trots op de jongens. Deze krijgen na het douchen een heerlijk frietje en wachten op de uitslag van Spartaan’20.  Wanneer blijkt dat Spartaan’20 met 6-4 verloren heeft gaat het dak eraf. KAMPIOENEN klinkt het door de kantine. Wat een fantastisch resultaat, Kampioen in de 1e klasse. Nu door naar de hoofdklasse! Finn, Bret, Jamil, Oscar, Victor, Jack, Koen, Dion, Olav en Carmijn, jullie zijn stuk voor stuk toppers en samen zijn jullie een top team. Jullie mogen heel erg trots zijn op dit kampioenschap!