Op deze koude novemberochtend staat de tweede streekderby van de reeks van drie op het programma. Vorige week werd SSS JO11-1 vakkundig van de mat gespeeld en vandaag was de JO11-1 van het “grote” SHO de tegenstander.  Punten meenemen uit Oud-Beijerland blijft altijd moeilijk, maar  de jongens van trainers Bob en Junior hebben de laatste weken de goede vorm te pakken.  Dit laten de jongens dan ook vanaf minuut 1 zien. Binnenmaas is aan de bal en laat SHO, door goed combineren  alleen maar achter de bal aan rennen. Het kan niet lang duren voordat ze op voorsprong komen.  We krijgen kansen maar hij gaat er niet in. Aan de andere kant krijgt SHO één kans, de spits komt alleen voor onze keeper Finn, maar Finn redt met een prachtige duik in de hoek. Finn geeft de bal mee aan Jamil en via Victor en Koen komt de bal bij Dion die de keeper verrast met een afstandsschot.  Doelpunt! (0-1). De jongens vieren het doelpunt uitbundig. Nadat de posities weer ingenomen zijn neemt SHO de aftrap, Dion is scherp  wint het duel om de bal, deze speelt naar de goed doorgelopen Bret, knal… 0-2. Niet veel later gaat de bal via Oscar naar Carmijn, deze ziet Koen vrij staan, deze is niet zelfzuchtig maar speelt de bal af naar Dion die er nog beter voor staat. Hoppa.. 0-3. We spelen op dit moment SHO helemaal weg. Ze hebben niets in te brengen. Net voor het signaal van de eerste time-out komt de keeper, bij een overigens uitstekende redding, ongelukkig met zijn hoofd tegen de paal en moet het veld verlaten. Gelukkig kan hij in de tweede helft wel weer terugkeren. Na de time-out komt Olav in het veld. Olav heeft zijn neus gebroken en mag nu, na een operatie, met een gezichtsmasker eindelijk weer voetballen.De jongens van FC Binnenmaas gaan verder waar ze gebleven zijn en in de 17e minuut is het weer Dion die op assist van Koen zijn hattrick compleet maakt en de 0-4 binnen schiet. Nog voor de rust schiet Olav de 0-5 binnen op assist van Jack. De jongens blijven elk doelpunt vieren alsof het hun eerste is. Heerlijk om te zien!

Wanneer de toeschouwers nog onderweg zijn naar het veld zien we in de verte de jongens van SHO juichen. Ze hebben gescoord… 1-5. Wanneer de toeschouwers weer langs de lijn hebben plaatsgenomen zien ze dat SHO de tweede helft veel feller is gestart en met het gescoorde doelpunt weer hoop hebben gekregen. De eerste paar minuten is het ook SHO die de betere op het veld is. Ze krijgen zelfs nog een aantal kansen. Maar de zeer goed keepende Finn was niet van plan om er nog meer uit het net te halen. De spits van SHO schiet van dichtbij snoeihard op doel maar Finn kan zijn lichaam er tussen gooien, de bal komt terug in de voeten van de spits en weer een schot, ook deze stopt Finn en direct nog een keer. Ze krijgen hem er gewoon niet in. Niet veel later een mooi schot in de hoek, maar ook hier kon Finn zich helemaal uitstrekken en de bal tegenhouden. Wat een topper! Onze jongens zijn nu gelukkig wakker geworden en beginnen weer te voetballen.  Vanuit een vrije trap schiet Koen na 10 minuten de 1-6 binnen en vanaf dat moment is het weer FC Binnenmaas die de dienst uitmaakt op het veld. Binnen de minuut tikt Carmijn uit een voorzet van Bret de 1-7 binnen. De naar het middenveld doorgeschoven Victor schiet van afstand de 1-8 binnen. SHO is het helemaal kwijt en de jongens zijn gefrustreerd. Niet veel later knalt de centrale verdediger van dat moment Oscar, met een prachtig afstandsschot de 1-9 binnen. Het hele team, inclusief keeper en wisselspelers vliegen Oscar om zijn nek. Ze zijn zo blij voor de altijd hard werkende verdediger! Wat een Team!!! Het slot akkoord is voor Bret die ook van afstand zijn tweede van de dag er in schiet.                     Eindstand 1-10!!!

Wat een wedstrijd weer van de jongens.  Ze hebben door het harde trainen van de afgelopen maanden een enorme stap voorwaarts gemaakt! Wat een toppers!